Με το κλειδί στη μίζα των τρακτέρ, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα, βρίσκονται οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, που διαμαρτύρονται για το φορολογικό, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και την αύξηση στο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους. Χθες το απόγευμα οι αγρότες της Αιγιάλειας προχώρησαν, εκ νέου, σε δίωρο αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, κάτι που αναμένεται να επαναλάβουν σήμερα και αύριο.

Οι συνάδελφοί τους από τον Τύρναβο παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, κλείνοντας τον δρόμο από τις 18.00 έως τις 20.00. Οπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, αύριο ετοιμάζουν μεγάλη έξοδο προς την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Την Παρασκευή αναμένεται νέα σύσκεψη από τους αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών.

Στον Προμαχώνα

Αργά χθες το βράδυ οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη σύσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να βγάλουν σήμερα και αύριο τα τρακτέρ τους στις πλατείες των περιοχών τους. Τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν σε πλατείες σε Πέλλα, Ημαθία, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Κιλκίς, Σκύδρα,
Αλεξάνδρεια και αλλού, ενώ στις Σέρρες οι αγρότες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού των αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, εξετάζεται η δημιουργία δύο μπλόκων στην κεντρική Μακεδονία, ενός σε κάποιον συνοριακό σταθμό και ενός ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στα οποία από το Σάββατο θα ενταχθούν τα μικρότερα. «Ατμομηχανή» και των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται ότι είναι η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας.

Σημαντική είναι, επίσης, η εμφάνιση της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, με τους συμμετέχοντες να λένε ότι δεν έχουν κομματική χροιά. Χαλάστρα, Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Πέλλα, Χαλκιδική, Χαλκηδόνα και Κιλκίς είναι οι βασικοί πυρήνες της προσπάθειας που επιχειρείται, ενώ, όπως τονίζουν, «στόχος μας είναι να έρθουμε σε συνεννόηση με όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, όπου και αν ανήκουν κομματικά, όπου και αν εντάσσονταν στις περσινές κινητοποιήσεις».

 

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr