Το έμβασμα με το μαύρο χρήμα από τις Μπαχάμες, μέσω Ελλάδας κατέληξε σε Γερμανική τράπεζα – Σε βόμβα μεγατόνων εξελίσσονται οι αποκαλύψεις μας για το σκάνδαλο
ΣΕ ΒΟΜΒΑ μεγατόνων ικανή να τινάξει στον αέρα το παλιό διεφθαρμένο, πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, εξελίσσονται οι καταιγιστικές αποκαλύψεις της «kontranews», για το έμβασμα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που προέρχεται από offshore με έδρα τις Μπαχάμες, με το οποίο τροφοδοτήθηκε ύποπτος λογαριασμός σε ελληνική τράπεζα. Στη συνέχεια έγινε μεταφορά του επίμαχου ποσού σε τράπεζα του εξωτερικού, για να φτάσει στον τελικό του αποδέκτη.
Η «kontranews» αποκαλύπτει σήμερα ότι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο προέρχεται από ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος φυγαδεύτηκε μέσω ελληνικής τραπέζης σε γερμανική τράπεζα και μάλιστα σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην πρωθυπουργού.
Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει άγρια πολιτική σύγκρουση, γιατί εμπλέκει ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό με το συγκεκριμένο λογαριασμό, που ξεπλύθηκε το βρόμικο χρήμα από τις μίζες.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ερευνούν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος από την offshore στις Μπαχάμες σε ελληνική τράπεζα και στη συνέχεια στο λογαριασμό, σε γερμανική τράπεζα, του συγγενικού προσώπου πρώην πρωθυπουργού, αναμένεται να διαβιβάσουν τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη.
Παρά το γεγονός ότι με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ο πρώην πρωθυπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αδίκημα το οποίο είναι διαρκές και δεν παραγράφεται.
Καλά πληροφορημένες πηγές επεσήμαναν στην «kontranews» ότι το συγγενικό πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει το τεράστιο αυτό ποσό.
Οι ίδιες πηγές μιλούσαν και για ευθύνες της τράπεζας, στην οποία κατατέθηκε το έμβασμα, γιατί δεν είχε ελέγξει τη νομιμότητα της κατάθεσης.
Για ένα τέτοιο ποσό απαιτείται πιστοποιητικό νομιμότητας από την Τράπεζας της Ελλάδος, οι υπηρεσίες της οποίας ολιγώρησαν κάνοντας τον τροχονόμο στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Ο ύποπτος λογαριασμός που αναμένεται να πυροδοτήσει άγρια πολιτική αντιπαράθεση θα φωτίσει, σίγουρα, άγνωστες πτυχές από το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις κρατικές προμήθειες.
Την επίμαχη περίοδο οι μίζες έπεφταν βροχή, όχι μόνο από τη Siemens, αλλά από το σύνολο των ξένων κολοσσών και των εγχώριων προμηθευτών.
Τα σκάνδαλα δεν περιορίζονταν μόνο στον αμαρτωλό τομέα των εξοπλιστικών αλλά στο σύνολο των κρατικών προμηθειών.
Χαρακτηριστικές στην κατεύθυνση αυτή είναι οι αποκαλύψεις για τα έργα του ΟΣΕ, τις απευθείας συμβάσεις που είχε εξασφαλίσει το καρτέλ των διαπλεκόμενων εργολάβων για τα ολυμπιακά έργα με τιμές τετραπλάσιες της πραγματικής αξίας, οι τηλεπικοινωνίες, το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων και οποιαδήποτε άλλη κρατική προμήθεια.
Η διαδρομή της μίζας
Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατέληξε στην Γερμανία σε λογαριασμό στενού συγγενικού προσώπου πρώην πρωθυπουργού, μέσα από μια τριγωνική διαδρομή που μυρίζει «ξέπλυμα».
Πρόκειται για το έμβασμα που ξεκίνησε από offshore στις Μπαχάμες, έφτασε σε τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα προσώπου που παραπέμπει άμεσα σε πρώην πρωθυπουργό της χώρας, έμεινε 5 μέρες και κατέληξε σε τράπεζα της Γερμανίας.
Η αποκάλυψη της «kontanews» μέσα από τραπεζικές πηγές, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και όπως λένε δικαστικές πηγές αυτό το ζιγκ ζαγκ παραπέμπει σε δρομολόγιο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αφού τα λεφτά ξεκινούν από ύποπτη χώρα προέλευσης (Μπαχάμες), «περνούν» σε χώρα όπου τότε δεν είχε τόσο αυστηρούς κανόνες διακίνησης χρημάτων (Ελλάδα) και καταλήγει σε χώρα της Ε.Ε. με – ανέκαθεν – αυστηρότερους κανόνες.
Ο λογαριασμός μάλιστα τηρείτο σε τράπεζα η οποία είχε ιδιωτικοποιηθεί επί εποχής Σημίτη και στα επόμενα χρόνια συγχωνεύθηκε με άλλη τράπεζα. Η επιλογή του ενδιάμεσου σταθμού, δηλαδή της χώρας μας προφανώς έγινε διότι ο δικαιούχος, ίσως, θεωρούσε δεδομένο ότι δεν θα χτυπήσει καμπανάκι για το ύποπτης προέλευσης έμβασμα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο απέφυγε τον έλεγχο και στην Γερμανία με τους αυστηρούς κανόνες αφού το έμβασμα προερχόταν πλέον από χώρα της ΕΕ.