Δεν είναι πολλοί αυτοί που κατανοούν σε μεγάλο βάθος το τι ακριβώς συνέβη κατά το κλείσιμο της δεύτερης Αξιολόγησης.

Λίγο πριν η σημερινή κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με την Τρίτη αξιολόγηση, η είδηση που πέρασε στα ψιλά και αναφέρει πως το ΔΝΤ δίνει διορία στη Γερμανία μέχρι τον Νοέμβριο για τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους ΕΙΝΑΙ κατ’ ουσίαν μια πραγματική βόμβα.

Επανειλημμένα φέτος η αρθρογραφία μας έχει συχνά αναφερθεί στο πόσο κρίσιμο είναι αυτό το παιχνίδι – για γερά νεύρα – μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

Πίσω από το ξεκάθαρο ερώτημα του ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό κρύβεται μια τεράστια σύγκρουση Γεωστρατηγικών συμφερόντων. Και ανάλογα ερωτήματα, όπως το τι ακριβώς θέλει η Αμερικανική Υπερδύναμη να πράξει με τον ευρωπαϊκό συνασπισμό, όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, η υπόθεση του ελληνικού χρέους είναι άμεσα σχετιζόμενη με ακριβώς αυτό το δυσδιάκριτο ερώτημα!

Η πιθανότητα να πληρώσει η Γερμανία τα σπασμένα του ελληνικού Χρέους φαντάζει πλέον ένα κακόγουστο αστείο.

Η πιθανότητα να μείνει το ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να έχει δοθεί κάτι σοβαρό για το χρέος είναι ξεκάθαρα πλέον ακόμη πιο φρικτό αστείο.

Άρα; Καθαρά λογικά αν το δούμε λίγες εβδομάδες μετά τις Γερμανικές εκλογές το Ελληνικό πρόβλημα θα είναι και πάλι πρώτο στις ειδήσεις και κατά πάσα πιθανότητα επενδυμένο με ακόμη πιο εκρηκτικές μεταβλητές, καθώς η σύγκρουση των μεγάλων παικτών θα κορυφωθεί.

Τι τελικά συνέβη στο πρόσφατο κλείσιμο … απ’ ότι φαίνεται … απλώς εξαγοράστηκε χρόνος για όλες τις πλευρές σε καθαρά πολιτικό επίπεδο. Στην Ελλάδα ο χρόνος αυτός είναι πολύτιμος για να μπορέσει να διαχειριστεί το κλίμα η ελληνική πλευρά και στη Γερμανία ακόμη περισσότερο λόγω των Εκλογών στη χώρα.

Το πρόβλημα μπήκε κάτω απ’ το χαλάκι για 3 μήνες ουσιαστικά και θα αναπηδήσει σαν Δράκος τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη με κορύφωση προς το τέλος Νοέμβρη!!!

Η παράμετρος που πολύ σχολιαστές τείνουν να παραβλέπουν είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Κι’ όμως Ναι δυνητικά συσχετίζονται με τις αποφάσεις για το Ελληνικό Πρόβλημα. Ιδού και το οξύμωρον: ο χρόνος που όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν τόσο ανάγκη μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για την Ελλάδα διότι ΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ το ΝΑΤΟ κινηθεί στρατιωτικά!!! = Τότε πολλά θα έχουν αλλάξει για εμάς … προς το χειρότερο.

Η πληγή δεν έχει κλείσει. Ουσιαστικά τίποτε δεν κερδήθηκε εκτός από μια αναβολή της επίλυσης του ζέοντος προβλήματος του χρέους. Στην αναζωπύρωσή του όμως η κόντρα θα είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ και οι επιπτώσεις δυνητικά πραγματική πυριτιδαποθήκη για την Ελλάδα και την ΕΕ.

Θυμίζουμε το σημείο κλειδί: Αν λύση δε συμφωνηθεί για το χρέος, το ΔΝΤ αποχωρεί και αν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα πρέπει να βρεθεί με νέο πρόγραμμα, το οποίο στην πράξη ίσως είναι αδύνατον να περάσει από τα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών.

Με την πρώτη δροσιά του φθινοπώρου θα έλθει και ο καύσωνας της κορύφωσης του Ελληνικού Δράματος!

ΠΗΓΗ