Το ‘παν και το ‘καναν! Αφανίζουν από προσώπου γης τους ισλαμοφασίστες.

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στις περιοχές γύρω από τη Μοσούλη αλλά και σε ολόκληρο το Βόρειο Ιράκ, από τη στιγμή όπου απελευθερώθηκε και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ακόμη και επίλεκτες ομάδες χριστιανών πολεμιστών συμμετέχουν ενεργά στις μάχες κατά των ισλαμιστών του ISIS, έχοντας φυσικά την υποστήριξη των πολυάριθμων Κούρδων αυτονομιστών και του έμπειρου ιρακινού στρατού.

Οι εικόνες που μεταφέρονται από την περιοχή είναι τραγελαφικές, δείχνοντας τους ισλαμιστές να εγκαταλείπουν όπως όπως το μέτωπο.

Μέχρι και στον ποταμό Τίγρη έπεσαν σήμερα τζιχαντιστές που έχουν εγκλωβιστεί την πόλη της Μοσούλης, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν, στην προσπάθεια ανακατάληψης του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη της Μοσούλης, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών.

“Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης,” ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτικός τίτλος στην τηλεόραση ( Iraqiya News).

Η Μοσούλη είναι από τις πόλεις – ορόσημα του πολέμου κατά των ακραίων ισλαμιστών, με την μάχη για την απελευθέρωσή της να κρατάει αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται πως και η διεθνής συμμαχία -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- προβαίνει σε καθημερινούς στοχευμένους βομβαρδισμούς, αυξάνοντας τις δυνάμεις της συνεχώς.

 

 

ΠΗΓΗ