Έχουμε ακόμα ενάμιση χρόνο, στην καλύτερη περίπτωση, για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και τα όργανα στην Νέα Δημοκρατία άρχισαν από νωρίς. Ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές για λογαριασμό της Κεντρό-Δεξιό-Νέο-Φιλελεύθερης παράταξης. Με αυτήν του την κίνηση πιστεύεται ότι προλαμβάνει, τουλάχιστον χρονικά, τους υποψηφίους που ακούγονται κατά καιρούς από το κόμμα, ήτοι: τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη.

Εκτός όμως αυτών υπάρχουν και ο Χρήστος Τεντόμας που έχει δημιουργήσει την κίνηση «Η Αθήνα είμαστε εμείς», που παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Αθηναίων αφού του φόρτωσαν το Χριστουγεννιάτικο φιάσκο της ρόδας στην πλατεία Συντάγματος που δεν έλεγε να γυρίσει ούτε με πυρηνική ενέργεια.

Ακόμα υπάρχουν, και δεν γνωρίζουμε τι σκέφτονται, οι δύο πρώην υποψήφιοι: Ο επίσημος, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο «αντάρτης» Άρης Σπηλιωτόπουλος του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Οι κακιές γλώσσες λένε ότι η κίνηση Πατούλη είναι πολύ βολική για τον Μητσοτάκη που θα προβάλει την εμπειρία του πρώτου στην τοπική αυτοδιοίκηση και έτσι ελπίζει ότι θα αποφύγει να βρεθεί στην πολύ δυσχερή θέση να υποστηρίξει έναν εκ των δύο, τον Κώστα Μπακογιάννη που είναι συγγενής του ή την Όλγα Κεφαλογιάννη που εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών από το 2007 και θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

Αν φυσικά κατέβει για Δήμαρχος ο Πατούλης οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να να ζήσουν έναν νέο χρυσό αιώνα της Αθήνας, αρκεί να θυμηθούμε τις οικογενειακές φωτογραφίες που δημοσιευθεί στον τύπο. Και φυσικά μπορεί να στείλει και καμία πρόσκληση στον πρόεδρο Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του. Πέραν όμως αυτών το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι παρά την καταστροφική πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς οι Νεοδημοκράτες δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και τσακώνονται ή για παρωχημένες ιδεολογίες ή για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις….

ΠΗΓΗ