Μπορεί μετά από κάθε πρόκληση των Τούρκων οι αρμόδιοί μας να κάνουν «εθνικά υπερήφανες» δηλώσεις με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι Τούρκοι όμως συνεχίζουν το βιολί τους αφού δεν βλέπουν ουσιαστική αντίδραση παρά μόνον δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
Μία ποδοσφαιρική ομάδα της Θράκης, η «Ένωση Γιακά», η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Θράκης, επισκέφτηκε στην Προύσα το τοπικό παράρτημα του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδος Ερντί Σερίφ.
Ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ανθελληνικός και έχει πρωτοστατήσει σε καταγγελίες εναντίον της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς και ως έμβλημά του έχει την σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», Ο πρόεδρος του συλλόγου στην Προύσα προχώρησε σε ανθελληνικές δηλώσεις λέγοντας στους ποδοσφαιριστές:
«Με τις αθλητικές σας δραστηριότητες συμβάλλετε στην ομοψυχία και την ενότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Και συνεχίζοντας δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμβολή των χωριών σας στον δίκαιο αγώνα της Δυτικής Θράκης».
Γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις απαντήσεις των υπευθύνων της Ελληνικής Πολιτείας. «Συνιστούμε ψυχραιμία», «Η Τουρκία κάνει δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση» και «Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που δεν αμφισβητούνται». Καλά πόσο περισσότερο να τις αμφισβητήσουν οι Τούρκοι αυτές τις συνθήκες, ευθέως το λένε, απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.
Μήπως θα πρέπει να ισχύσουν, επιτέλους, οι νόμοι και να τιμωρηθούν, σε αθλητικό επίπεδο, οι ιθύνοντες και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και να μην παραμείνουμε μόνον στις δηλώσεις;

ΠΗΓΗ