Στο πλέον αφιλόξενο οικονομικό περιβάλλον για τη Ρωσία.

Η ρωσική οικονομία αυξήθηκε κατά 2,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία κρατικών στατιστικών (Rosstat).

Η οικονομία ανακάμπτει παρά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας από τις δυτικές χώρες, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παρά τις κυρώσεις και την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ τα τελευταία χρόνια“, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία της Rosstat.

Εντυπωσιακό ράλι ανόδου σημειώνεται σε τομείς όπως η βιομηχανική παραγωγή, η κατασκευή και το εμπόριο. Η μόνη βιομηχανία που παρουσίασε μείωση της παραγωγικότητας ήταν η γεωργία, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τους επόμενους μήνες η Ρωσία θα μπορούσε να δει μια μέτρια εισροή ξένων επενδύσεων εν μέσω της αναμενόμενης αύξησης των τιμών του πετρελαίου Brent. Οι τιμές ενδέχεται να φθάσουν τα $ 55, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την ελκυστικότητα των ρωσικών μετοχών και ομολόγων, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Για πρώτη φορά μετά την μαζική επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας το 2014, η Δύση παραδέχεται την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας.

Άλλοι μιλούν για μία μεγάλη οικονομική φούσκα που γρήγορα θα σκάσει.
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που…ανακαλύπτουν -αν και αργά- την γιγαντοποίηση της ρωσικής οικονομίας.

 

ΠΗΓΗ