ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ» !

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να εμφανίσουν μηνιαία «μαύρη τρύπα» 730 εκατ. ευρώ στα έσοδα.

Η υστέρηση οφείλεται κυρίως στην αποχή των φορολογουμένων από την πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, το άνοιγμα των δημοσίων εσόδων μεγαλώνει, επιβεβαιώνοντας ότι η φοροδοτική διάθεση, αλλά και η ικανότητα των Ελλήνων εξακολουθεί να μειώνεται όσο αυξάνονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές αυθαιρεσίες σε βάρος τους. Κάτι που κατ’ ουσίαν θέτει εν αμφιβόλω τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ απ’ του χρόνου! «Πλεόνασμα», απο δω κι εμπρός μόνον σε κλωτσιές μπορεί να υπάρχει..

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.342 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 610 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021.

Συγκεκριμένα οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ανήλθαν στα 28.663 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.569 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (30.232 εκατ. Ευρώ).

Ως εκ τούτου το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα  3.053 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.715 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2.098 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε στα 1.322 εκατ. ευρώ από 1.676 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 ενώ ο στόχος, βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ήταν για έλλειμμα 2.280 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ,  από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών από ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν έλεγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις έφαγαν ξύλο, αλλά το κρύβουν επιμελώς όσο μπορούνε.. 

Ταυτόχρονα, λένε οτι εντοπίστηκαν και POS που έστελναν τα λεφτά κατευθείαν σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, κάτι που δεν είναι παράνομο υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά είπαμε βρίσκονται σε πανικό και απλά ασκούν πίεση στους πιο χαζούς.

Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 32 επιχειρήσεις και καταστήματα σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη. Σε δύο περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι οικείες Δ.Ο.Υ. για επιβολή της 48ωρης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων. Οι πληροφορίες τους αυτές δεν επιβεβαιώνονται για πολύ απλούς λόγους..

Φωτογραφία του Stratos Kypriou.

ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΛΗΣΤΕΥΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Κατ’ αρχήν οι εισπράξεις απο το ΦΠΑ και τους φορους ειναι για τη λειτουργία του κράτους και ανταποδοτικες, βασει Συνταγματος για τη λειτουργία και εξυπηρέτηση του πολιτη. Κατεχόμενο το κρατος μας μπηκε ως εγγυητης για το δανεισμο των τραπεζων οι οποιες ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ απλα στο τελευταιο ΦΕΚ περασανε οτι αν αδυνατουν οι τραπεζες να εξοφλησουν το χρεος να το κανει το Ελληνικο δημοσιο.. δλδ πληρώνουμε το χρέος των Τραπεζών για να τους πληρώνουμε προμήθεια νταβατζιλίκι και να ελέγχουν τι αγοράζουμε.. Μια τελευταία έκθεση επανεπιβεβαιώνει πρόσφατες αποφάσεις του ΟΗΕ ότι προέχει η επιβίωση ενός λαού της υποχρέωσης αποπληρωμής ενός χρέους και ότι ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δικαιούνται να υπονομεύουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος μιας χώρας. Να σας θυμισουμε πόσα αρθρα του συνταγματος καταπατουνται?  Οι τραπεζες που πηραν τα λεφτα να τα αποπληρωσουν.Είναι παράνομο και παραβίαση προσωπικών δεδομενων, η προσβαση σε στοιχεια που αφορουν τη καθημερινοτητα μας απο οποιονδηποτε απλο υπαλληλο τραπεζας. ειναι παρανομη, η υποχρεωση καταβολής προμηθειας σε ιδιωτική εταιρία απο οποιαδήποτε συναλλαγή το ίδιο, διότι συνιστά μερίδιο επι του τζίρου της επιχείρησης χωρίς να είναι μέτοχος ανάλογου ποσοστού….

Επιπλέον η δήθεν αρμοδία αρχή (ΑΑΔΕ) είναι μια ιδιωτική εταιρία φάντασμα ( χωρις νομικη υποσταση) η οποία ούτε ελέγχεται απο τη κυβέρνηση ουτε οι εισπράξεις καταλήγουν σε αυτή. Αρα δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση να καταβάλλει κανείς κάτι σε μια εταιρία που δεν υπάρχει νομικά.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΧΑΡΑΤΣΟΦΕΥΓΟΥΝ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,. ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΥΤΕ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ… ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΜΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ…
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΖΟΥΝΕ, ΟΛΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ, Η ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ..

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ..

ΠΗΓΗ