ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΦΟΥ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…
Και τι μένει τελικά από την υπόθεση του σκανδάλου Siemens ;;; Οι μίζες προς τα κόμματα(κυρίως προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τα 20 χρόνια ατιμωρησίας για όσους τα άρπαξαν και την γερμανική εταιρεία που συνεχίζει να παίρνει δημόσιους διαγωνισμούς σαν να μην τρέχει τίποτα και ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός σκάνδαλο που ούτε καν εφαρμόζεται και συνεχίζει να καλύπτει τους Γερμανούς και από άλλα πρόστιμα από απάτες όπως το καρτέλ των εργολάβων !!!
Η είδηση της πρότασης παραπομπής του Μιχ. Χριστοφοράκου, ο οποίος πριν από 9 χρόνια “γελοιοποίησε” το ελληνικό κράτος φεύγοντας σαν κύριος από τη χώρα μας ενώ εκκρεμούσε ανακριτική διαδικασία για κακουργήματα σε βάρος του, προσφέρει – και πάλι – πολλά σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά τίποτα σε ουσία στην υπόθεση Siemens. Γιατί απλά στη χώρα που “ανθούν” οι εντυπώσεις , αν κάποιος ήθελε να πει την αλήθεια θα έλεγε πως την υπόθεση Siemens την έχουμε χάσει – με ευθύνη μας – εδώ και πολλά χρόνια.
Προς τι οι κραυγές όταν είναι πασίδηλο πως ο Γερμανός υπήκοος Χριστοφοράκος δεν πρόκειται να έρθει πότε στην Ελλάδα να δικαστεί, αφού άλλωστε τις εκκρεμότητές του τις “έλυσε” στα γερμανικά δικαστήρια; Προς τι οι κραυγές για την υπόθεση Siemens όταν από τη μια το δημόσιο συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και από την άλλη εμείς 20 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να δικάσουμε τους πρωταγωνιστές; Προς τι οι κραυγές για το C4I που δεν λειτούργησε ποτέ όταν τη δίκη στα διαιτητικό δικαστήριο την έχουμε χάσει;
Τα όσα έχουν συμβεί είναι απολύτως ενδεικτικά και –δυστυχώς- αυτό δείχνουν:
– Ο Χριστοφοράκος ζητείται να δικαστεί να την υπόθεση του C4I για δωροδοκία, μόνο και μόνο γιατί ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να αλλάξει την πρότασή του μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο διαφώνησε με την άποψή του πως τα χρήματα (περίπου 10 εκατομμύρια) προς τα πολιτικά κόμματα, κυρίως ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ήταν “δωρεές” και όχι “δωροδοκία” προς κρατικούς υπαλλήλους.
– Το ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά έχει χάσει τη δίκη στα διαιτητικά δικαστήρια για την υπόθεση του C4I. Πρόκειται για το πανάκριβο σύστημα ασφαλείας της Ολυμπιακής Ασφάλειας, το 2004, το οποίο κόστισε σχεδόν 250 εκατομμύρια και δεν λειτούργησε ποτέ στο σύνολό του. Πρόσφατα το ελληνικό Δημόσιο έχασε τη “μάχη” ενώπιον του Αρείου Πάγου σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 39.818.595 ευρώ στην αμερικανική εταιρεία SAIC, υπεργολάβος της οποίας είναι η Siemens. Το ελληνικό δημόσιο έχει καταθέσει αγωγή με την οποία ζητάει την ακύρωση της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το οξύμωρο σύμφωνα με δικαστικές πηγές ήταν η επιλογή μιας δικαστικής μάχης για μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου στο οποίο είχαν προσφύγει και οι δυο πλευρές. Κι αυτό γιατί η απόφαση, δεν μπορεί να προσβληθεί δικαστικά και ο Αρειος Πάγος αποφάσισε το αναμενόμενο.
20 χρόνια
– Η κύρια υπόθεση της Siemens η “κορυφαία” δίκη διαφθοράς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτή για τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, ξεκίνησε ουσιαστικά 20 χρόνια μετά τη σύμβαση για την οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, έγιναν δωροδοκίες (8002 του ΟΤΕ) και 11 χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής της διερεύνησης. Ενώ πριν λίγο καιρό ξεκίνησαν να καταθέτουν μάρτυρες ουδείς μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο του καλοκαιριού του 2016, με την μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος που οδήγησε στην αναβολή της δίκης η οποία ξεκίνησε τελικά τον Φεβρουάριο του 2017.
– Και τελικά για όλα μας φταίνε οι Γερμανοί που δεν μας δίνουν τον Χριστοφοράκο. Ας κάναμε αυτό που έπρεπε με τους άλλους που είναι μέσα στα πόδια μας, και η ζημιά θα ήταν μικρότερη…