Υπάρχουν κάποιοι εκλεγμένοι πολιτικοί που αντιμετωπίζουν κάτω από διαφορετικό πρίσμα το γεγονός της ισλαμικής τρομοκρατίας, ακόμα και από πολιτικούς χωρών που έχουν πληγεί. Δεν μιλούν για «πολιτική ορθότητα» ούτε κάνουν ευχολόγια για «ενσωμάτωση» πάνω από τα πτώματα των νεκρών συμπατριωτών τους, αλλά προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Ένας από αυτούς είναι και ο δήμαρχος της Βενετίας Louigi Brugnaro που μιλώντας σε ένα think tank για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους:

«Όποιος φωνάζει Allahu Akbar στην πλατεία του Αγίου Μάρκου μπορεί να αναμένει ότι θα σκοτωθεί από τους ελεύθερους σκοπευτές εντός τεσσάρων βημάτων. Πρέπει να αυξήσουμε την ασφάλειά μας όσον αφορά την τρομοκρατία. Είχαμε τέσσερις τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Βενετία πριν από μερικούς μήνες που ήθελαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο.

Είπαν ότι ήθελαν να πάνε και να συναντήσουν τον Αλλάχ, εμείς θα μπορούσαμε να τους στείλουμε χωρίς να τους πετάξουμε από την γέφυρα, απλά θα τους πυροβολούσαμε.»

Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είπα ότι είμαι πολιτικά ορθός, στην πραγματικότητα είμαι γιατί αυτή είναι η πολιτική ορθότητα. Και για να τελειώνουμε πρέπει να γίνει και ναυτικός αποκλεισμός στους ανθρώπους που έρχονται στην Ιταλία από τη Βόρεια Αφρική». Από το τμήμα της αστυνομίας της Βενετίας δεν έγινε καμία δήλωση και ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν συζητούν τα επιχειρησιακά σχέδια. Βλέπουμε ότι αρχίζουν να ακούγονται και κάποιες διαφορετικές φωνές στην Ευρώπη για το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και για αυτό της λαθρομετανάστευσης αφού αυτά τα δύο ζητήματα είναι αλληλένδετα….

ΠΗΓΗ