Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, που εμφανίζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού να πετά εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο.

Αφορμή για την διενέργεια της έρευνας στάθηκαν δημοσιεύματα (του Πρώτου Θέματος), που επικαλούνται καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίες εμφανίζουν την κ. Γιαννακόπουλου να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίησή της.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

Σχόλιο: Όποτε βλέπω τέτοιες αυτεπάγγελτες αντιδράσεις της Εισαγγελίας, είτε είναι δικαιολογημένες, είτε αδικαιολόγητες, θυμάμαι το αίσχος που έγινε όταν δημοσιοποιήθηκε το ηχητικό με την φωνή του Σαμαρά (τότε Πρωθυπουργού) να δίνει εντολές σε δικαστικούς.
Η Εισαγγελία, προφανώς με εντολές πολιτικές, έμεινε βουβή και ακίνητη, την ώρα που βούιξε το σύμπαν ότι κάποιος παρακολουθεί το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού.
Ο κοινός νους λέει ότι η τότε Εισαγγελία (Αρείου Πάγου, Εφετών, Πρωτοδικών) έλαβε εντολή να μην κινηθεί αυτεπάγγελτα (στα πλαίσια “συνηθισμένων” παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη. Ο μη κοινός νους λέει ότι η Εισαγγελία ήταν ανίκανη και δεν πήρε χαμπάρι.

ΠΗΓΗ