Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο μεθοδιστής πάστορας, Keith Johnson, οργάνωσε τριήμερη σύνοδο στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με έναν και μοναδικό στόχο: Να διδάξει τους χριστιανούς πως να μάθουν την Βίβλο στα εβραϊκά!

Οι ρίζες της Συνόδου κρατάνε από το 2002, όταν ο πάστορας Johnson εγκαθίδρυσε το Ίδρυμα Βιβλικής Ακαδημίας, προκειμένου να εμπνεύσει ανθρώπους από όλον τον πλανήτη για να… «κτίσουν ένα βιβλικό ίδρυμα για την πίστη τους». Έτσι ξεκίνησε να διδάσκει στα εβραϊκά!

«Η βιβλική πίστη πρέπει να βασίζεται στο Βιβλίο», εξήγησε ο πάστορας μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Ο χριστιανισμός προσέφερε το μικρό και το μεγάλο βιβλίο. Το μικρό βιβλίο, η Καινή Διαθήκη παραπέμπει στο μεγάλο βιβλίο: την Τορά, τους προφήτες και τις γραφές. Αλλά δεν το έχουμε μάθει καλά! Τόσοι χριστιανοί νομίζουν πως η Καινή Διαθήκη τα λέει όλα και η Τορά είναι καλή μόνο για ιστορίες», προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο λόγος που η Εκκλησία είναι σήμερα σε κρίση είναι γιατί αφήσαμε το βιβλίο. Μέσω της μετάφρασης χάσαμε την ευλογία του Βιβλίου. Η Τορά καθοδήγησε πολλούς ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια. Κάθε παράδοση που δεν βασίζεται σε αυτήν δεν θα διαρκέσει για πολύ»!

Τι να πρωτοσχολιάσουμε πάνω στα λεγόμενα του πάστορα!

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής και προτρέπει τους «πιστούς» να διαβάσουν την Παλαιά Διαθήκη απευθείας στα εβραϊκά!

Ωστόσο, η Τορά καθοδήγησε την ανθρωπότητα ή το φως της γνώσης των Ελλήνων;

Τι δουλεία έχει ο Χριστός με την Παλαιά Διαθήκη ενός Τιμωρού Θεού που στέλνει κατάρες και προτρέπει σε λιθοβολισμούς;

Η Καινή Διαθήκη με τα Λόγια του Χριστού είναι το «μικρό βιβλίο» που παραπέμπει στο «μεγάλο βιβλίο» των Εβραίων, την ώρα που ο Χριστός, μέσα σε αυτό και τα εμβόλιμα σημεία του, καταδικάζει τον Μωσαϊκό Νόμο και την τυπολατρεία;

Την ευλογία του Θεού θα την πάρουμε διαβάζοντας την Βίβλο ή κάνοντας πράξη τα Λόγια του Χριστού με πρώτο μέλημα την «επιθετική» βοήθεια προς τον συνάνθρωπο;

Συνεχίζεται η προσπάθεια ιερέων από όλα τα χριστιανικά δόγματα να σπρώξουν ακόμα περισσότερο κόσμο στον Εβραιοχριστιανισμό και να τον απομακρύνουν από τον Χριστό και τα γεμάτα αγάπη, δικαιοσύνη και μαθηματική λογική Λόγια Του.

Γι’ αυτό αδειάζουν οι Εκκλησίες. πρέπει να πει κάποιος στον ιερέα. και όχι επειδή δεν διαβάζουν «οι πιστοί» στα εβραϊκά την «θεόπνευστη» Βίβλο!

ΠΗΓΗ