Με μερικές δεκάδες νεκρούς, μερικές δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και, άγνωστο ακόμα, πόσες δεκάδες δις ζημιές το θέμα κακώς χρησιμοποιείται από κλιματολάγνους και παπαγάλους, αλλά αφού χρησιμοποιήθηκε, ορίστε:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Hurr-uslandfalling-1950-2007.jpg . Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ,  είναι από εδώ και δείχνει τυφώνες (hurricanes) που έπιασαν ξηρά από το 1950 έως το 2007.  Οι “κατηγορία 4 (μαύροι κύκλοι) είναι σαν τον Harvey, βλέπω 7. Έχει και κατηγορία 5.

Στον ίδιο σύνδεσμο, έχει ένα σωρό ιστορικές στατιστικές για θύελλες στις ΗΠΑ, και μια ενδιαφέρουσα είναι αυτή:

Κι αν δεν βλέπετε το μήνυμα στην παραπάνω εικόνα, η παρακάτω είναι ίσως πιο εύκολη:

Αν δηλαδή κάποια κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τους τυφώνες στις ΗΠΑ, αυτή μετά το 1800, τους έχει μειώσει.

Βγήκαν 2-3 ιεραπόστολοι της Νέας “Θρησκείας” και είπαν ότι φταίει η Κλιματική Αλλαγή, ή ο Τραμπ, ή η Exxon για τον Harvey, αλλά από όσα καταλαβαίνω, γκουχ-γκουχ, μάλλον όχι:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2560310/No-global-warming-did-NOT-cause-storms-says-one-Met-Offices-senior-experts.html#ixzz4rFPyYzS6

https://wattsupwiththat.com/2017/08/31/michael-manns-claims-that-harvey-was-caused-by-global-warming-are-destroyed-by-an-operational-meteorologist/

Και όπως με τις περισσότερες πλημμύρες, πέρα από τον καιρό, φταίει η …χωροταξία.

Ο στίχος του τίτλου είναι από τον Πίνδαρο.

Ο Τυφῶν ή Τυφάων ή Τυφωεύς είναι τέρας που γέννησε η Γη με τον Ουρανό, ή με τον Τάρταρο, για να εκδικηθεί για την εξόντωση των Γιγάντων.

Έκανε και παιδιά:  Το λιοντάρι της Νεμέας, τον Κέρβερο, την Χίμαιρα, την Πανδώρα, τον Εωσφόρο, την Αστάρτη (την Αστάρτη?!) και άλλα και περισσότερα.

Και τίγκα στα αιολικά το Τέξας… Μήηηπωως?

ΠΗΓΗ