Η Google και το YouTube, που αποτελεί τομέα της στο χώρο των ιντερνετικών βίντεο, ελέγχουν τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Όπως μπορεί επίσης να γνωρίζετε, η Google και οι διάφορες θυγατρικές της προβάλουν πάσει δυνάμει όσους επιδιώκουν να προωθήσουν την αριστερή ατζέντα. Ο Eric Schmidt εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, παρέχοντας την κυριαρχία της Google ως μηχανή αναζήτησης, για να μπλοκάρει τα θέματα που αφορούσαν τους συντηρητικούς αντιπάλους της και να ωθήσει τα άρθρα των Φιλελευθέρων στην κορυφή.

Τώρα έχουν ανέβει επίπεδο, αποσύροντας σάιτ, αφαιρώντας τον κώδικα διαφήμισης AdSense και δαιμονοποιώντας βίντεο συντηρητικής ή χριστιανικής θέσης, στο YouTube

Πρόσφατα η Google έστειλε τελεσίγραφο σε συντηρητικό αμερικανικό σάιτ, να αποσύρει άρθρο του, διαφορετικά θα έχανε τη δυνατότητα να παίρνει έσοδα από τις διαφημίσεις. Το σάιτ δέχθηκε ισχυρές πιέσεις για να αποσύρει το περιεχόμενό του και έπειτα έλαβε προειδοποίηση ότι η συγκεκριμένη σελίδα “αποτελούσε ένα απλό παράδειγμα κι ότι παρόμοιες παραβιάσεις υπάρχουν και σε άλλες σελίδες αυτού του ιστότοπου”.

Κάτι τέτοιο αποτελεί νέα μέθοδο που ο Μεγάλος Αδελφός χρησιμοποιεί για να επιβάλει τον έλεγχο της σκέψης.

Το τελεσίγραφο ήρθε με τη μορφή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την υπηρεσία τοποθέτησης διαφημίσεων της Google, AdSense. Το μέιλ περιείχε συγκεκριμένο άρθρο στη σελίδα The Liberty Conservative, δηλώνοντας ότι το άρθρο παραβίασε τις πολιτικές του AdSense.

Αντιπολιτευτικές φωνές ισχυρίζονται ότι η Google προσπαθεί να τους κάνει να σωπάσουν και να μην εκφράζουν τις πολιτικές τους θέσεις.

O  Barry Lynn, αντιπρόεδρος του Νέου Αμερικανικού Ιδρύματος (ενός think tank που χρηματοδοτεί η Google) έχασε τη δουλειά του λόγω της κριτικής του προς την Google, την οποία όπως λέει μπορεί να τη θεωρήσει κανείς, ως; μονοπώλιο.

“Κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους να ξεσηκώνονται ενάντια στη δύναμη της Google, του Facebook και του Amazon. Πρέπει να κάνουμε κάτι ως λαός, πρέπει να κάνουμε κάτι μέσω της κυβέρνησής μας και να ασχοληθούμε με τη δύναμη αυτών των εταιρειών “, δήλωσε ο Lynn στην Guardian. “Ο αριθμός των γερουσιαστών και άλλων που κάνουν δηλώσεις στο Καπιτώλιο σχετικά με αυτό, αυξάνεται γρήγορα, όπως και ο αριθμός των επιχειρήσεων που λένε ότι πρέπει να γίνει κάτι με τη δύναμη αυτών των εταιρειών και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν την εξουσία τους ».

Μπορούμε να δούμε προς τα που πάει αυτή η κατάσταση.

Η Google σχεδιάζει να ασκήσει τη μονοπωλιακή της κυριαρχία πάνω στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και όλοι όσοι δεν συμμορφώνονται θα βγουν εκτός Internet.

Η εποχή που η Αριστερά πρωτοστατούσε στους αγώνες για την ελευθερία του λόγου πέρασε πια. Όταν παίρνει την εξουσία, τότε επιδιώκει να επιβάλει την ιδεολογία της σε όλους τους άλλους.

ΠΗΓΗ