Ότι κάποτε είχαν σκεφτεί κάποιοι να κάνουν για το Ελλαδικό κράτος και την Κύπρο, δηλαδή την Ένωση εκ των έσω, με παροχές προνομίων στους Κυπρίους αδελφούς μας, αλλά δεν το υλοποίησαν οι ενδοτικές κυβερνήσεις ένθεν κακείθεν προσπαθεί σήμερα να το πράξει η Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι Τούρκοι, όπως προκλητικά αποκάλεσε τους μουσουλμάνους κατοίκους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας πληρώνοντας το ποσόν τον 53 λιρών μηνιαίως μπορούν να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Τουρκίας και να μεταφέρονται για νοσηλεία ακόμα και με εναέρια μέσα αν η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν αισθάνονται μειονεκτικά.
Πέραν της κατάφωρης παραβίασης των Διεθνών Συνθηκών που θεωρούν τους πολίτες των δύο χωρών μουσουλμάνους και όχι Τούρκους τίθεται το ζήτημα του τι θα πράξουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Από τους δικούς μας δεν περιμένουμε και πολλά, πιθανόν σε μία τέτοια περίπτωση θα δώσουν άδεια με τις γνωστές τους δικαιολογίες περί ανθρωπισμού.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα θέσουν την Θράκη υπό την επιρροή της Τουρκίας. Παρά την κατάσταση διάλυσης την οποία βιώνουμε δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ακόμα και έτσι, ότι το σύστημα υγείας της Τουρκίας, μίας ουσιαστικά τριτοκοσμικής χώρας είναι καλύτερο από το δικό μας. Παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων και γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας τουρκικής εθνικής συνείδησης σε όλους τους μουσουλμάνους κατοίκους και των δύο χωρών.

Αν γίνει κάτι τέτοιο σε λίγο καιρό η Τουρκία θα το επεκτείνει και στους μουσουλμάνους «πρόσφυγες» αναλαμβάνοντας τον ρόλο του προστάτη τους. Ας παραδειγματιστούμε από την αντιμετώπιση των Γερμανών, των Ολλανδών και άλλων Ευρωπαίων και ας τους κόψουμε την φόρα προτού να είναι πολύ αργά.

ΠΗΓΗ