Άλλη μία αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, η οικονομία της οποίας “αιμορραγεί” συνεχώς.

Και ενώ όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ προχώρησαν σε μειώσεις ή έστω πάγωμα φόρων και εισφορών, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα παγκοσμίως που επιχείρησε να αυξήσει τους φόρους εν έτει 2016, ανεβάζοντάς στην κορυφή της λίστας με τις πιο ασύμφορες φορολογικά χώρες του ΟΟΣΑ.

Φυσικά η ίδια τάση συνεχίζεται και κατά το 2017 στη χώρα μας και το μόνο που μένει να δούμε είναι το εάν θα…κρατήσουμε τα “σκήπτρα” των φόρων!

Η…παγκόσμια πρωτοτυπία συνεχίζεται, με την Ελλάδα να είναι το μόνο κράτος που ανέβασε τον βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Παράλληλα κατά 1% αυξήθηκε και η φορολογία για τους άγαμους μισθωτούς.

Στα εργασιακά, ο “χιλιομπαλωμένος” νόμος Κατρούγκαλου επιδείνωσε κατά πολύ την κατάσταση στο καθεστώς των εισφορών, αλλά και στα ήδη ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

“Οι κυβερνήσεις ορθώς επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία προσθέτοντας ότι “η παρακολούθηση των αλλαγών στο παγκόσμιο τοπίο της φορολογικής πολιτικής παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους φορείς στην χάραξη πολιτικής, στον σχεδιασμό και στην αξιολόγηση μελλοντικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών τους”.

Όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα της κομμουνιστικής αντίληψης και νοοτροπίας, η οποία έχει παρεισφρήσει για τα καλά και στην οικονομία. 

ΠΗΓΗ