Όπως είναι γνωστό οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Απόλλωνα Πόντου και της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου αποφάσισαν στην εμφάνιση που θα χρησιμοποιήσουν στην νέα αγωνιστική περίοδο να αναγράφονται συνθήματα στην μνήμη της ποντιακής γενοκτονίας όπως «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», «Ο Πόντος ζει» και «353.000+μνήμη».

Αυτό όμως βρίσκει αντίθετη την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία μέσω της νομικής της υπηρεσίας κοινοποίησε έγγραφο στις δύο ομάδες με το οποίο τους κάνει γνωστό ότι τους απαγορεύει κάτι τέτοιο. Την αντεθνική αυτήν απόφασή της η ΕΠΟ την δικαιολογεί στηριζόμενη στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA με το οποίο απαγορεύεται να αναγράφεται στις εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών σύνθημα με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλου είδους περιεχόμενο ανεξαρτήτως της βαρύτητας και του ιστορικού, ηθικού ή κοινωνικού περιεχομένου που αυτό μπορεί να έχει.
Τα μηνύματα αυτά δεν εμπεριέχουν κατηγορίες για τους Τούρκους, ούτε προτρέπουν σε μίσος, απλώς ο σκοπός τους, όπως είχαν δηλώσει και οι υπεύθυνοι των ομάδων, είναι να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Δυστυχώς όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση ούτε αυτό θέλει συνεπής όπως και οι προηγούμενες στην μονομερή και ψεύτικη «ελληνοτουρκική φιλία»…

ΠΗΓΗ