Ερευνητές ανακάλυψαν μία πρωτότυπη μινιατούρα-ιατρική συσκευή, η οποία μπορεί να παρθεί από τον άνθρωπο σε μορφή κάψουλας (έξυπνα χάπια), και να διαγνώσει, όπως αναφέρουν, ασθένειες. Το καινούριο σε σχέση με την συσκευή , το οποίο την κάνει μοναδική μεταξύ άλλων ιατρικών συσκευών μικρής κλίμακας, όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι πως η τοποθεσία της μπορεί να οριστεί επακριβώς μέσα στο σώμα.

Με άλλα λόγια θα την βρίσκουν και θα την ελέγχουν, καθώς «περπατάει» μέσα μας.

«Το όνειρο μας είναι να έχουμε μικροσυσκευές που θα τριγυρίζουν στο σώμα μας και θα διαγνώσκουν προβλήματα και θα τα γιατρεύουν», αναφέρουν οι ερευνητές και καθηγητές του ινστιτούτου «Electrical Engineering and Medical Engineering and Heritage Medical Research»!

Με αφορμή την υγεία κατασκευάζουν μικροτσίπ, verichip ή αργότερα κάτι πιο προηγμένο, όπως τα τσίπ που αποτελούνται μόνο από βιολογικό υλικό ή νανοτσίπ που θα συντίθεται από νανίτες και θα μπαίνουν στο σώμα μέσω εμβολίων ή εν προκειμένω μέσω καψουλών!

Ήδη πάντως γίνεται λόγος για τις νανοαράχνες «Τα ρομπότ DNA που μια μέρα θα περπατούν στο σώμα σας», μικροσκοπικά ρομπότ, κατασκευασμένα από μόρια DNA, τα οποία ενδεχόμενα να παρεμβαίνουν στον γενετικό κώδικά των ανθρώπων, προκειμένου να «διορθώσουν προβλήματα»!

Όλα αυτά θα είναι άραγε μόνο για το καλό μας ή θα χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς;

Δείτε το μέγεθος της ιατρικής μικροσυσκευής, η οποία θα «περπατάει» στον οργανισμό μας, πάνω σε ένα Penny με την λεζάντα «στον θεό που εμπιστευόμαστε»:

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη εμφυτεύουν τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά μικροτσίπ, τα οποία αντικαθιστούν τα εισιτήρια σε τρένα αλλά και τις πιστωτικές κάρτες!

Το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο «BBC» παρουσίασε, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το σύστημα της Σουηδίας, βάσει του οποίου πολίτες με ενσωματωμένο τσιπάκι θα μπορούν να σκανάρονται από έναν ειδικό εισπράκτορα και να τσεκάρουν την ταυτότητα και εισιτήριά τους.

Ήδη γύρω στους 3.000 Σουηδούς έχει ενσωματωθεί τσιπάκι, το οποίο τους εξασφαλίζει ασφαλή πρόσβαση σε κτήρια. Αργότερα το ηλεκτρονικό μικροτσίπ ενδεχόμενα αντικατασταθεί από κάτι άλλο καθώς η τεχνολογία προχωρά!

Του Κίμωνα Χαραλάμπους