Το απόλυτο φακέλωμα όπου κι αν βρεθείτε.

Για τα καλά εισχωρεί η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα των αερομεταφορών -και όχι μόνο- προετοιμάζοντας τους επιβάτες για τη νέα εποχή της απλοποίησης, της υψηλής τεχνολογίας και των…αυτόματων ταξιδιών!

Η αρχή γίνεται με δύο τεχνολογίες, το New Distribution Capability (NDC) και την τεχνητή νοημοσύνη, ο συνδυασμός των οποίων γεμίζει με ενθουσιασμό τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Πλέον μέσα από το NDC, αρχίζουν και παραχωρούνται κριτήρια αναφορικά με κουπόνια, εισιτήρια ή ακόμη και ειδικά τουριστικά πακέτα, οπουδήποτε στον κόσμο.

Ήδη μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί για να προωθήσουν τα ειδικά τουριστικά πακέτα, απευθείας μέσω της NDC και πάντα σε συνεργασία με τις νέες τεχνολογικές μεθόδους της τεχνητής νοημοσύνης.

British Airways, Iberia και Lufthansa είναι μόνο μερικές από αυτές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές ακόμη, με αρκετά μεγαλύτερη “μερίδα” επιβατών παγκοσμίως.

Στο μεταξύ πολλές startups επιχειρήσεις έχουν ενδιαφερθεί για δράση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες “άνετα και σχεδόν αυτοματοποιημένα ταξίδια”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Flightsayer, η οποία μπορεί μέχρι και να “ανιχνεύσει” όσες πληροφορίες χρειάζονται για τα ξενοδοχεία, τους τύπους των πτήσεων κλπ.

Αυτή η “επιδρομή” των νέων τεχνολογιών στις μεταφορές, είναι κάτι το οποίο συνεχώς διαφημίζεται και βεβαίως…λατρεύεται από το επιβατικό κοινό.

Ως πότε όμως;