Ένα σύνθημα που το ακούμε, το βλέπουμε γραμμένο σε τοίχους, που μας το λένε όσοι καταδέχονται να μας μιλήσουν. Τι θέλουν όμως να μας πουν; Τι πραγματικά εννοούν; Η σφαγή του Μελιγαλά, η σφαγή ηλικιωμένων, παιδιών, κληρικών αποτελεί για κάποιους πράξη ανδρείας και “εθνικής αντίστασης”. Πράγματι, είναι αντίσταση να σφάζεις γέρους και μωρά. Είναι γενναιότητα να σκοτώνεις με κονσερβοκούτια γυναίκες. Είναι δείγμα ανθρώπων με εθνικό αίσθημα να σκοτώνουν Έλληνες.
Είναι δείγμα πολιτισμού να κλωτσάνε τα κομμένα κεφάλια παιδιών και να γεμίζουν τη πηγάδα με πτώματα “δοσιλόγων”. Τιμωρήσανε τα παιδιά που πριν συμπληρώνουν έναν μήνα ζωής, συνεργάστηκαν με τον εχθρό. Καθάρισαν τον τόπο από τους κατάκοιτους γέροντες που βοήθησαν τον εχθρό. Εξαφάνισαν τις γριές που μάλλον έπλεκαν τη κάλτσα του Γερμανού στρατιώτη. Ευτυχώς… Ευτυχώς που ερήμωσε η Μεσσηνία από αυτούς τους προδότες. Ευτυχώς βρέθηκε ο ηρωϊκός ΕΛΑΣ και τα έβαλε με όλους αυτούς που ούτε οι Γερμανοί δεν τόλμησαν να αντιμετωπίσουν. Γερμανοί μπορεί να μη σκοτώθηκαν, αλλά δεν έχει σημασία. Το κόμμα είχε δώσει εντολή και έπρεπε να εκτελεσθεί, και μαζί της να εκτελεσθούν Έλληνες. Τι πιο ηρωϊκό;

Η κομμουνιστική θηριωδία του Μελιγαλά, θα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για τα έργα των κομμουνιστών, για το τι και ποιους πολεμούσαν. Μια θηριωδία που δεν πλήρωσαν ποτέ, που τη μετέτρεψαν σε “λάθος” και “λάθη” γίνονται στον πόλεμο.
Το σύνθημά τους τα λέει όλα, για να νικήσει “ο λαός” πρέπει να σφάξει όσους χρειάζεται ώστε οι λίγοι να μείνουν μόνοι τους. Τι είναι  αυτός που δεν καταδικάζει τη σφαγή του Μελιγαλά; Τι είναι  αυτός που χαρακτηρίζει ως δοσιλόγους τα θύματα των κομμουνιστών;
Τι είναι αυτός που μας θυμίζει ότι τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν; Τι είναι αυτός που μας λέει ότι “στον Μελιγαλά έγινε η μισή δουλειά”; Στην Ελλάδα σήμερα τους λένε αντάρτες και ελευθερωτές.
Μέχρι το 1989 τους αποκαλούσαν συμμορίτες μέχρι που δια νόμου επέβαλλαν τον όρο “εμφύλιος πόλεμος”. (για τα θύματα προέβλεπε κάτι ο νόμος;)

Ανεξαρτήτως όμως νόμου, το έγκλημα παραμένει έγκλημα και οι εγκληματίες θα είναι πάντα εγκληματίες….

ΠΗΓΗ