Εχθές δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου που με γενναιότητα υπεστήριξε την άποψη του σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Η συνέντευξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, ενόχλησε πολλούς και μάλιστα εμφανίστηκε και κάποια οργάνωση «Αccept-ΛΟΑΤΙ» που έφθασε στο σημείο να ζητεί από τον Εισαγγελέα του νησιού να επέμβει και να εφαρμοστεί ο νόμος για την προώθηση μίσους…

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε πως Γενικός Εισαγγελέας, κυβέρνηση και πολιτεία γενικότερα παραμένουν άπραγοι σε αυτή τη ρητορική μίσους, επιτρέποντας στον Αρχιεπίσκοπο, και αυτή τη φορά να εκφράζεται με τρόπο μειωτικό προς τους ΛΟΑΤΙ χωρίς αυτός να υπόκειται στους νόμους που ποινικοποιούν την προώθηση μίσους ενάντια σε μειονότητες»… Η οργάνωση υπενθυμίζει πως είχε αποστείλει και παλαιότερα επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, σε σχέση με παρόμοιες δηλώσεις του Μακαριωτάτου αλλά δεν έλαβε οποιεσδήποτε απαντήσεις.

«Ως Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου θα προχωρήσουμε για ακόμη μια φορά σε επίσημη διαμαρτυρία προς τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αναμένουμε δράσεις του. Θα θέσουμε το θέμα επίσης ξανά σε συνάντηση που έχει η οργάνωση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το τέλος του μήνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποιεί την τούρκικη γλώσσα στην επίσημη σελίδα αλλά και στις δημόσιες εμφανίσεις της (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) υπάρχουν πλακάτ και σημαίες με τούρκικα συνθήματα….

ΠΗΓΗ