ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ελληνικό σκάφος, που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικό μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τη βραχονησίδα. Τουρκικά σκάφη, που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν

Μικρή ένταση προκλήθηκε και πάλι χθες στο Αιγαίο, όταν ελληνικό σκάφος άρχισε να κινείται από την Κάλυμνο προς τα Ίμια, σύμφωνα με τη “Χουριέτ”, η οποία αναφέρει ότι αμέσως τουρκικά σκάφη το εμπόδισαν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος, που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικό μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τη βραχονησίδα. Τουρκικά σκάφη, που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν, αναφέρει η “Χουριέτ”.

Τουρκική τορπιλάκατος πέρασε 20 μέτρα από τα Ίμια

Σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε στις 16.00 ώρα Τουρκίας (15.00) τουρκική τορπιλάκατος, μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα “Μιλιέτ”, η οποία, ωστόσο, αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο, δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία “Kýlýc”, που θα πει “Ξίφος”.

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com/