Πριν από λίγο καιρό ο Έντι Ράμα

είχε δηλώσει ότι η Ακρόπολη διασώθηκε από έναν Αλβανό. Σήμερα η φιλοκυβερνητική η εφημερίδα του Έντι Ράμα «ΤΕΜΑ» γνωστή με τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα, σε άρθρο της αναφέρει πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός.

Η εφημερίδα αυτή στους Βορειοηπειρώτες έχει γίνει γνωστή και από τα ανθελληνικά άρθρα εναντίον του Ελληνισμού της Χιμάρας.

Ο Αστρίτ Λολούσι, που εργάζεται και στην αλβανόφωνη εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής», αναφέρει τα ακόλουθα, σύμφωνα με το Himara:

«Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης είτε ο Γέρος του Μοριά, γεννήθηκε το 1770, ήταν αρβανίτικης καταγωγής, μεγάλωσε σε αρβανίτικο περιβάλλον και είχε αδελφοποιτούς τους Μάρκο Μπότσαρη και Αλή Φαρμάκη. Οι στρατιώτες του Κολοκοτρώνη, συνεχίζει η αλβανική εφημερίδα, ήταν Αρβανίτες, από το Μοριά ή από την Τσαμουριά. Ο Κολοκοτρώνης (Τεοντόρ Κολοκοτρόνι), Ο «Αλβανός» αυτός επονομαζόμενος Αρβανίτης, μιλούσε αρβανίτικα, από τα οποία προέρχονται άμεσα τα σημερινά αλβανικά. Η Ελλάδα, συνεχίζει, είχε 9 Πρωθυπουργούς αρβανίτικης καταγωγής, έναν Πρόεδρο και έναν δικτάτορα (τον Πάγκαλο). Το πραγματικό επώνυμο του Κολοκοτρώνη, γράφει, ήταν το αρβανίτικο Τσεργκίνι. Το επώνυμο της οικογένειας Κολοκοτρώνη ήταν «Τζεργίνης» και όχι Τσεργκίνι. Γενάρχης της οικογένειας ήταν ο Τριανταφυλλάκος Τζεργίνης. Οι Αλβανοί, όπως είναι γνωστό, δεν τα πάνε καλά πάνω από δισύλλαβα, πόσο μάλλον με τα τρισύλλαβα ή τα εξασύλλαβα».

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843), αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ήταν ο Έλληνας με το στρατηγικό μυαλό, που χρόνια τώρα οδηγεί την Ελλάδα, όταν αυτή φτάνει σε αδιέξοδο.

Όσο για τα αρβανίτικα, είναι κράμα αρχαίων ελληνικών και αλβανικών λέξεων, οι οποίες επιβλήθηκαν από τους τουρκαλβανούς συνεργάτες των Οθωμανών, στα μέρη όπου κατείχαν εις βάρος των Ελλήνων, στους οποίους ανήκουν και οι Αρβανίτες.

ΠΗΓΗ