Αν και η αμερικανική αστυνομία διαβεβαίωνε ότι η πολύνεκρη επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό χτύπημα και ο δράστης ήταν απλά ένας «μοναχικός λύκος» λίγες ώρες αργότερα το ISIS μέσω του πρακτορείου του Amaq, διεκδίκησε το μακελειό του Λας Βέγκας που διαπράχθηκε από από τους «στρατιώτες της» ανακοινώνοντας πως ο Stephen Paddock, προσυλητίστηκε στο Ισλάμ εδώ και πολλούς μήνες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Las Vegas, που προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 50 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε πάνω από 400. Σε ανακοινωθέν που διακινήθηκε από το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε τον Stephen Paddock «στρατιώτη» του.Aν και δεν τον κατονομάζει αναφέρει ότι  “εκτέλεσε την επιχείρηση σε απάντηση του καλέσματος να στοχευθούν χώρες της συμμαχίας ”.

Σε νεώτερο μήνυμα η οργάνωση ανακοινώνει ότι ο επιτιθέμενος προσυλητίστηκε στο ισλάμ πριν πολλούς μήνες. Ο ένοπλος που  πυροβολούσε στο Route 91 Harvest Festival από ένα δωμάτιο του 32ου ορόφου του Mandalay Bay Resort και Casino, πέθανε αυτοπυροβολούμενος όταν η αστυνομία έμπαινε στο δωμάτιο του σύμφωνα με τον υποσερίφη Kevin McMahill.Ο δράστης του μακελειού είναι ο 64χρονος κάτοικος Mesquite

ΠΗΓΗ