Oπως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της με περίπου 1500 χιλιόμετρα την ώρα χωρίς να μας γίνεται αντιληπτό, έτσι και οι παγκόσμιες εξελίξεις τρέχουν ιλιγγιωδώς αλλά είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν αντιληπτές από τον καθημερινό άνθρωπο που αγωνίζεται να κερδίσει τη βιοτή του.

Απαιτεί συστηματική παρατήρηση και μια καλώς εννοούμενη εμμονή με το διάβασμα για να μπορέσεις να διακρίνεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Φυσικά, αυτό που θα συμπεράνεις τότε θα είναι και αναπόφευκτα υποκειμενικό. Όμως, καλύτερα να σχηματίσεις μια υποκειμενική άποψη με πολλά λάθη παρά να είσαι σε πλήρη σύγχυση και ακηδία, αναλωνόμενος σε ανοησίες και τηλεοπτικά απορρίμματα.

Μια τέτοια ας πούμε υποκειμενική διαπίστωση, με όσα λάθη εμπεριέχει, είναι πως τα Έθνη πλέον ενοχλούν τους Άρχοντες του Κόσμου τούτου.

Τα Έθνη αποτελούν τροχοπέδη στην αναδιάταξη των συνόρων και στην αναδιαμοίραση των σφαιρών επιρροής.

Επίσης, εμποδίζουν την ανακατανομή πλούτου και ακόμη περισσότερο τη δημιουργία νέων πληθυσμιακών ομάδων που θα αποδέχονται να δουλέψουν για πολύ λιγότερα χρήματα.

Τα Έθνη είναι γενικώς ένα ενοχλητικό εμπόδιο, διότι κρατάνε μεγάλες ανθρώπινες ομάδες συνδεδεμένες μέσω αξιακών συστημάτων. Διατηρούν το αίσθημα της ιδιοκτησίας γης και μειώνουν την ασυδοσία της εξουσίας εις βάρος των αδυνάμων.

Ο παραδοσιακός και λαϊκά εκφραζόμενος πατριωτισμός είναι ένα φυσικό αίσθημα εκτίμησης για τα κοινά στοιχεία που μοιράζεται κάθε κοινότητα. Γλώσσα, ιστορία, ήθη και έθιμα.

Αυτά είναι ο συνεκτικός δεσμός που διακρίνουν τον Πατριωτισμό ως την Υγιή έκφραση του ανθρώπινου συναισθήματος υπέρ της καθημερινότητάς του ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ από τον Εθνικισμό.

Ο Εθνικισμός, αν και βασίζεται στην αγάπη για τα πατρώα, αναπόφευκτα υποπίπτει στα θολά νερά του Σοβινισμού – της υπεροχής και της επιβολής στα άλλα Έθνη ή ανθρώπινες ομάδες.

Το Ελληνικό Έθνος, με βάση τις τάσεις που μπορούν να διαγνωστούν, είναι ξεκάθαρα ένα ενοχλητικότατο εμπόδιο στη διαδικασία αναδιαμόρφωσης των σφαιρών επιρροής, της ανα-διαμοίρασης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ελαχιστοποίησης του εργατικού κόστους.

Με αυτήν τη Λογική θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να αποσαθρωθεί και αν γίνεται με το τον πιο αθόρυβο και ευγενικό τρόπο ώστε να μην «κουράσει» με τις αντιδράσεις του, καθώς ζει στο πλέον κρίσιμο στρατηγικό σημείο της υδρογείου και αυτό από μόνο του είναι ΚΙΝΗΤΡΟ για απίστευτους βυζαντινισμούς.

Εάν υποθέσουμε ότι αυτή η οπτική είναι μέσες άκρες σωστή, τότε θα έπρεπε να συσχετίζεται με κάποιες ενέργειες που να επιβεβαιώνουν τον σχεδιασμό.

Θα έπρεπε να υπάρχουν αναγνώσιμα σημάδια = Για παράδειγμα: οποιαδήποτε πράξη, νομοθέτημα, κοινωνική τάση, διαδιδόμενο συστηματικά ιδεολογικό σύστημα, μόδα, διακήρυξη ή ακτιβισμός – που ΣΥΝΑΔΕΙ με την απομείωση του εθνικού συστήματος αξιών, ηθών και εθίμων αλλά και της ίδιας της γλώσσας με σαφή χτυπήματα κατά της Ιστορικής μνήμης και της ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ως ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – δε θα ήταν πλέον τόσο τυχαία!!

Συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Υπάρχουν τέτοιες τάσεις που να μπορούν να εντοπιστούν ως φέρουσες συγκεκριμένη πρόθεση;

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός;

Μήπως τελικά είναι στο μυαλό μας όλα ή απλά … αν είσαι παρατηρητικός … θα δεις την ανεπαίσθητη κίνηση ενός ολόκληρου συστήματος;

Θυμίζουμε ότι “…κι όμως η γη γυρίζει” και γυρίζει με 1500 χιλιόμετρα την ώρα!

ΠΗΓΗ