Παραθέτω αυτούσιο, στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, ακόμα ένα άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts, που με απλά λόγια περιγράφει τις προεκτάσεις που έχουν οι δηλώσεις των στελεχών της νεόκοπης κυβερνήσεως του Donald John Trump, αλλά και την τακτική που ακολουθούν οι υποστηρικτές των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Οι ελπίδες που εναποθέταμε στην κυβέρνηση του Trump δεν φαίνεται να δικαιώνονται. Ο Αρχηγός Στρατού του Trump, στρατηγός Mattis, δικαιώνει το παρατσούκλι του “λυσσασμένο σκυλί”. Αυτός έχει δηλώσει ακριβώς ότι το Ιράν «είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο».

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η Ρωσία είναι η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τις ΗΠΑ.

Έχει, επίσης, απειλήσει με παρέμβαση στις εδαφικές υποθέσεις της Κίνας.

Έκανα λάθος. Νόμιζα πως ο στρατηγός Mattis ήταν μια λογική επιλογή αφού απορρίπτει την αποτελεσματικότητα των βασανιστηρίων και –σύμφωνα με τον Trump– ήταν αυτός που τον έπεισε πως «τα βασανιστήρια δεν λειτουργούν». Προφανώς ο Mattis δεν μπορεί εκτός από αυτό να κατανοήσει υψηλότερα θέματα όπως τα γεωπολιτικά τεκταινόμενα. Ο Trump πρέπει να απολύσει τον Mattis που έχει τοποθετήσει το Πεντάγωνο απέναντι από την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην συμπεριφορά του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας που να δικαιολογούν τις απόψεις του στρατηγού Mattis. Ο ορισμός του για την απειλή είναι αυτός των νεοσυντηρητικών, δηλαδή μια χώρα ικανή να αντιστέκεται στην ηγεμονία των ΗΠΑ. Αυτό είναι μια βολική απειλή για το σύμπλεγμα στρατιωτικών/ασφάλειας, δεδομένου ότι δικαιολογεί έτσι έναν απεριόριστο προϋπολογισμό προκειμένου να υπερισχύσει σε τέτοιου είδους “απειλές”. Αυτή η ηγεμονική τάση είναι η πηγή της τρομοκρατίας.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μόνο δύο χώρες στον κόσμο με αυτές τις ηγεμονικές τάσεις –το Ισραήλ και οι ΗΠΑ– και αυτές είναι οι πηγές της τρομοκρατίας. Το Ισραήλ τρομοκρατεί τους Παλαιστίνιους και εφαρμόζει αυτή την τακτική για περίπου 70 χρόνια. Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν τον υπόλοιπο κόσμο.

Όλοι οι γνωστοί μουσουλμάνοι τρομοκράτες είναι δημιουργήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η  Al Qaeda δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Carter προκειμένου να αντιμετωπίσει την Σοβιετική κατοχή του Αφγανιστάν με τους μαχητές της jihad. To ISIS δημιουργήθηκε από το καθεστώς των Obama–Hillary προκειμένου να ανατρέψει τον Gaddafi στην Λιβύη και στην συνέχεια εστάλη από το καθεστώς των Obama–Hillary για την ανατροπή του Assad στη Συρία, όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Trump, στρατηγός Flynn, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών. Οι Ουκρανοί νεοναζί που επιτέθηκαν στους δημοκράτες του Donetsk και του Luhansk εξαπολύθηκαν επίσης από το καθεστώς των Obama–Hillary με σκοπό την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας. Παντού η τρομοκρατία συνδέεται με την Washington και το Ισραήλ.

Το γεγονός της ανατροπής της κυβέρνησης της Ουκρανίας από την Washington είναι αναμφισβήτητο· όμως υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός από χειραγωγημένους μέσω της πλύσης εγκεφάλου Αμερικανούς που πιστεύει ό,τι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, όπως ακριβώς πιστεύει τις κατασκευασμένες ειδήσεις που ισχυρίζονται πως το Ιράν είναι ένα κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία.

Η τελευταία φορά που το Ιράν ξεκίνησε επιθετικό πόλεμο ήταν κατά την τελευταία δεκαετία του 18ου αιώνα, όταν το Ιράν επανέκτησε τον Καύκασο και την Γεωργία, που ωστόσο έχασε σύντομα από την Ρωσία.

Το Ιράν στην εποχή μας δεν έχει κάνει καμία αξιόποινη πράξη εκτός από το να αρνηθεί να υποταχθεί και να προστεθεί στους υποτελείς της Washington.

Επιπλέον, το Ιράν και η Συρία διασώθηκαν από τους Ρώσους, και, είναι τα μόνα κράτη στον μουσουλμανικό κόσμο που δεν είναι μαριονέτες των ΗΠΑ, ούτε απλοί υποτελείς που δεν είναι τίποτα από μόνοι τους, μη έχοντας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ανεξάρτητη οικονομική πολιτική. Μόνο το Ιράν και η Συρία έχουν ανεξάρτητη πολιτική.

Το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα προικισμένη με σημαντικούς ενεργειακούς πόρους. Το Ιράν έχει μια μακρά ιστορία, που πηγαίνει πίσω στους αρχαίους χρόνους, ανεξαρτησίας και στρατιωτικής ανδρείας. Σήμερα το Ιράν είναι απαραίτητο για την Ρωσία ως ένας ρυθμιστής απέναντι στο Αμερικάνικο δημιούργημα των μαχητών της Jihad, που οι νεοσυντηρητικοί σχεδιάζουν να εξάγουν προς τις μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια το Ιράν είναι ο πιο ακατάλληλος στόχος για τον Trump, αν επιθυμεί να αποκατασταθεί η κανονική και όχι εχθρική σχέση με τη Ρωσία. Ωστόσο, το λυσσασμένο σκυλί ως επικεφαλής του Πενταγώνου κάνει απερίσκεπτα δηλώσεις περί απειλών κατηγορώντας το Ιράν ως ένα “τρομοκρατικό κράτος”.

Βλέπουμε το χέρι του Ισραήλ επί το έργο στις απειλές κατά του Ιράν; Το Ιράν και η Συρία είναι οι μόνες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν είναι αμερικανικές πολιτείες μαριονέτα. Ο στρατός της Συρίας σκλήρυνε στην μάχη, κάτι που του είναι απαραίτητο προκειμένου να αντισταθεί στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ισραήλ. Τόσο η Συρία, όσο και το Ιράν είναι στο δρόμο της Σιωνιστικής πολιτικής του Μεγάλου Ισραήλ, που εκτείνεται από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη. Για τους Σιωνιστές, η Παλαιστίνη και ο Νότιος Λίβανος είναι απλώς η αρχή.

Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία τους διεφθαρμένους Βρετανούς και τώρα τους διεφθαρμένους Αμερικανούς προκειμένου να αποκαταστήσει τον εαυτό του στα εδάφη από όπου ο Θεός του έκανε έξωση. Αυτό δεν δείχνει εξυπνάδα και ηθική εκ μέρους των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Αλλά τι δείχνει;

Ακούσαμε, επίσης, από τον Mattis και από τον Tilerson απειλές πως θα παρέμβουν στη σφαίρα επιρροής της Κίνας. Οι διορισθέντες από τον Trump φαίνεται να μην είναι σε θέση να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία αν το καθεστώς Trump έχει το Ιράν και την Κίνα στο στόχαστρο του.

Υπάρχει κάποια προοπτική που να φανερώνει πως η κυβέρνηση του Trump μπορεί να αναπτύξει εκεί μια γεωπολιτική ευαισθητοποίηση; Είναι η σκληρή στα λόγια κυβέρνηση του Trump αρκετά σκληρή προκειμένου να ανατρέψει την δύναμη που ασκεί το σιωνιστικό Ισραήλ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και στις ψήφους του Congress;

Αν όχι, είναι αναπόφευκτος ακόμα ένας πόλεμος.

Για εικοσιτέσσερα χρόνια –οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Clinton, οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Bush, οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Obama– ο κόσμος άκουσε απειλές από την Washington, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και την καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων και ολόκληρων χωρών. Η κυβέρνηση του Trump πρέπει να παρουσιάσει στον κόσμο μια διαφορετική Washington.