Σήμερα η ΑΕΚ γιορτάζει μια σπουδαία εμφάνιση εναντίον της Μίλαν, βγαλμένη από ένδοξες εποχές του παρελθόντος.

Με τον Γιάννη Ανέστη σε εκπληκτική βραδιά, η ΑΕΚ με σπουδαία εμφάνιση έφυγε με το βαθμό από το Μιλάνο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τη Μίλαν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Χιμένεθ: «Μας βγήκε όπως το σχεδιάσαμε»

Ταπεινά, όπως εξήγησε ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τη Μίλαν (0-0), κατά την οποία εξήρε την παρουσία του Ανταμ Τζανετόπουλου. Αναλυτικά:

«Ας είμαστε ταπεινοί και ας γευτούμε τη χαρά ενός βαθμού που πήραμε σε ένα τόσο σημαντικό γήπεδο, εναντίον τόσο σημαντικού αντιπάλου. Παίξαμε καλά στην άμυνα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Είχαμε καλό σχεδιασμό και το θετικό είναι ότι τα πράγματα μας βγήκαν στο γήπεδο όπως τα σχεδιάσαμε.

Είμαι χαρούμενος για την παρουσία του κόσμου μας, που έκανε αισθητή την παρουσία του εδώ. Στην έδρα μας τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα γιατί η Μίλαν είναι σπουδαία ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά συστατικά που παίζουν ρόλο για την επιτυχία. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας, θα ήμουν το ίδιο ακόμα κι αν είχαμε χάσει.

Δεν ασχολούμαστε με τους αντιπάλους και είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας δουλειά.

Ο Ανταμ (Τζανετόπουλος) είχε εξαιρετική απόδοση ειδικά στο β΄ ημίχρονο. Καθημερινά συζητάμε στις προπονήσεις, εκεί δηλαδή που κρίνονται οι θέσεις. Δείχνει πολύ ώριμος και κατάφερε να αρπάξει να ευκαιρία και να παίξει σε αυτό το γήπεδο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Σαν Σίρο, ο Μοντέλα δήλωσε:

«Η ΑΕΚ έπαιξε πιο έξυπνα από εμάς. Ωστόσο, μου άρεσε η ομάδα μου στο β΄ημίχρονο. Πιστεύω ότι έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ και αν τα καταφέρναμε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Πέραν τούτου, δέχομαι κάθε κριτική. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Στο επόμενο ματς (σ.σ. 2/11 στο ΟΑΚΑ) θα είμαστε πιο… πονηροί και θα δούμε τι θα γίνει.

Δεν αξίζουν αποδοκιμασίες γι΄αυτούς τους παίκτες. Δεν ήταν κακοί σήμερα. Είναι έμπειροι, είναι διεθνείς και μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στην ανάκαμψη.

Προχωράμε με δουλειά και προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Κατανοούμε ότι είμαστε μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν θεωρώ ότι παίζουμε άσχημα».

Γιάννης Ανέστης: Είμαι πολύ χαρούμενος και συνεχίζουμε

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Γιάννης Ανέστης, μετά το τέλος του ματς έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ομάδα, για την εμφάνιση που της χάρισε ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Απαντώντας σε ερώτηση αν η εξαιρετική εμφάνιση του, ήταν μια «απάντηση» στους επικριτές του, είπε, ότι «οι κριτές κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου στο γήπεδο»

Στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους της ΑΕΚ στη συνέχεια

Δείτε το video

https://www.youtube.com/watch?v=y856Fc2D9Fw

Πηγή: https://rpntv.gr