Μέχρι και στρατιωτική επέμβαση συζητούν στον ΟΗΕ, την ώρα που επί χρόνια εκατομμύρια χριστιανοί στον τρίτο κόσμο μένουν αβοήθητοι. Θα το χαρακτήριζε κάποιος ως “μέγιστη υποκρισία” αυτό που λαμβάνει χώρα με τις σφαγές των Ροχίνγκια, πολλοί από τους οποίους έχουν πέσει θύματα των συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και κυβέρνησης στην Μιανμάρ.
Από την πρώτη στιγμή η διεθνής κοινότητα -πλην Ρωσίας και Κίνας- ζήτησε τόσο την λήψη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μουσουλμάνους της Μιανμάρ, όσο και την στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Θυμίζουμε πως στο ψήφισμα του ΟΗΕ, μόνο η Ρωσία και η Κίνα, άσκησαν βέτο, υποστηρίζοντας εμμέσως την κυβέρνηση της Μιανμάρ. Για την ίδια, οι μουσουλμάνοι που χάνουν τους τελευταίους μήνες τη ζωή τους στη χώρα, αποτελούν απλά μία “παράπλευρη απώλεια”.
Οι δύο όψεις…διαφορετικού νομίσματος;
Επί πολλά χρόνια εκατομμύρια Χριστιανών συνεχίζουν να διώκονται από τις εκάστοτε ισλαμικές οργανώσεις, τόσο στην Ασία όσο και στην Βόρεια Αφρική. Θύματα, ως επί το πλείστον, εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν την πίστη τους, δεν αρνούνται τον Χριστό.
Σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και η Λιβύη, η διεθνής κοινότητα έβλεπε τις σφαγές αλλά δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα ποτέ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων υπήρξαν οι λεγόμενες “διεθνείς κυρώσεις”, που τις επέβαλαν όταν όλα είχαν τελειώσει για εκατομμύρια Χριστιανούς.
Το παράδειγμα της Μιανμάρ ίσως δώσει τροφή για σκέψη σε πολλούς, που αδυνατούν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο και ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός της νέας εποχής.
Οι εκατομμύρια Χριστιανοί νεομάρτυρες αποτελούν την μεγαλύτερη “απόδειξη” αυτής της παγκόσμιας υποκρισίας.
Τα μαθηματικά είναι ψυχρά. Δεν λένε ψέματα: