Ο Ντόναλντ Τραμπ τηρεί την προεκλογική του υπόσχεση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσει την αθρόα μετανάστευση από την γειτονική χώρα.
Στήθηκαν ήδη δοκιμαστικά τα πρώτα οκτώ κομμάτια και το τείχος θα καλύπτει την απόσταση από την Καλιφόρνια έως και το Τέξας. Το έργο θα κοστίσει 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια αν και ακόμα δεν έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του.

Βλέπουμε λοιπόν χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι πανίσχυρες οικονομικά και η αστυνομία τους καθώς και το νομικό τους σύστημα λειτουργούν αυστηρότερα από τα αντίστοιχα δικά μας να προσπαθούν να περιορίσουν την λαθρομετανάστευση, αφού και αυτές δεν μπορούν να απορροφήσουν οικονομικά τόσους ανθρώπους, αλλά και για να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.
Και εμείς τι κάνουμε;
Στηριζόμενοι σε έναν λανθάνοντα ανθρωπισμό ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους «πρόσφυγες» να έρθουν στην χώρα μας μην μπορώντας να τους συντηρήσουμε και να τους προσφέρουμε εργασία, αλλά και παρά την αυξανόμενη εγκληματικότητα, κυρίως αλλοδαπών, που πλήττει την χώρα.

ΠΗΓΗ