Την ώρα που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα η 2η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», τουτέστιν την μετάβαση στην παγκόσμια «θρησκεία της ειρήνης», με την συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων από 33 χώρες και 11 διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, ο Πάπας Φραγκίσκος, επικεφαλής του εγχειρήματος, καλεί τους πάντες σε ενότητα και απόρριψη της άμεσης σχέσης με τον Χριστό.
Σε μία βαρύνουσας σημασίας ομιλία του για την Ευρώπη, προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ανακτήσει την αίσθηση ότι είναι μία μοναδική κοινότητα, αν θέλει ένα μέλλον ευημερίας και δικαιοσύνης για όλους». Με άλλα λόγια κάλεσε τους Ευρωπαίους και φυσικά και τους Έλληνες να ξεχάσουν το έθνος-κράτος και να γίνουν μία χώρα, η οποία με την σειρά της, της πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης θα συνενωθεί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο τραστ δυτικότροπων κρατών.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο τέλος της διήμερης συνδιάσκεψης «Re-Thinking Europe» στο Βατικανό, στην οποία βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμαν και φυσικά πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες.
Μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε για τους κινδύνους που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τα δεξιά κόμματα, τα οποία απειλούν την κυριαρχία της Νέας Τάξης μέσα στην Ευρώπη, αρνούμενα να αποδεχθούν τον διεθνισμό και την κατάργηση των συνόρων.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί όλους τους χριστιανούς να προχωρήσουν, μέσω της Εκκλησίας, στον δρόμο, τον οποίο προετοιμάζει ο Πάπας, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στις ζωές μας (για πρώτη φορά αντικαταστάθηκε ποντίφικας πριν τον θάνατό του) ως πρόδρομος κάποιοι άλλου που έπεται να παρουσιαστεί.
Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Φραγκίσκος τονίζει πως οι απευθείας σχέσεις με τον Χριστό είναι επικίνδυνες και πρέπει να κατευθύνονται μόνο μέσω της Εκκλησίας.
«Είναι πολλοί που πιστεύουν στην άμεση σχέση με τον Ιησού Χριστό εκτός της κοινότητας και του διαλογισμού της Εκκλησίας. Αυτοί οι πειρασμοί είναι επικίνδυνοι και επιβλαβείς. Είναι σύμφωνα με τα λόγια του μεγάλου Πάπα Παύλου του 6ου «παρανοϊκοί διαχωρισμοί», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων το καλοκαίρι σε ένα συλλεκτικό βίντεο.
Είναι επικίνδυνο να μιλάμε στον Χριστό, δηλαδή, σύμφωνα με τον Πάπα.
Ξέρετε κάτι; Αλήθεια λέει! Είναι επικίνδυνο για αυτούς, καθώς μέσω της απευθείας επικοινωνίας με τον Χριστό ο άνθρωπος απελευθερώνεται από τα άγχη και τις στεναχώριες του κόσμου ετούτου και βρίσκει δραστικές λύσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Άρα ξεφεύγει από τον έλεγχο της σκέψης που επιβάλλεται σε όλα τα οργανωμένα μαντριά πολιτικοκοινωνικής κατεύθυνσης.