Σήμερα, 1η Νοεμβρίου, και περίπου ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θα γίνει στο Μαρούσι η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, δηλαδή που δεν υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ).

Πρόκειται για το αίτημα του Jason – Αντιγόνη Dane για την προσθήκη του “Αντιγόνη” στα επίσημα έγγραφά του και για την διαγραφή του φύλου του από την ληξιαρχική πράξη γέννησής του.

Κι εμείς επιθυμούμε να διαγραφεί το φύλο από την ταυτότητα του Jason-Αντιγόνη, διότι ντροπιάζει εξίσου και το αντρικό και το γυναικείο φύλο, την ανθρώπινη υπόσταση εν γένει.

Κι αυτό δεν το γράφουμε λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, αλλά διότι αποτελεί έναν ακόμη κλόουν του Συστήματος που ουδεμία σχέση έχει με τους αξιοπρεπέστατους μη-στρέιτ ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Αναρωτιόμαστε -σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο- σε ποια πτέρυγα θα ζητήσει να τον βάλλουν: στων ανδρών ή των γυναικών;! ‘Η -ακόμα χειρότερα- σε περίπτωση που καταφέρει να λάβει την ποθητή νέα του ταυτότητα, μήπως κινδυνεύσει η ζωή του γιατί δεν θα είναι σε θέση το προσωπικό να τον κατατάξει κάπου, και θα αποβιώσει στην αναμονή, πάνω σε ένα ράντζο, όπως συνέβη στο ατυχές πλάσμα της παρακάτω παλαιότερης είδησης;!

 

Εν κατακλείδι, ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί καλύτερα πριν αναλάβει τον ρόλο του “διαφορετικού που παλεύει για τα καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματά του”, διότι αν πάρει την νέα του ταυτότητα, ίσως αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του με ποικίλους τρόπους, ειδικά όταν παύσει να είναι χρήσιμος στο Σύστημα και τον πετάξει “σαν την τρίχα από το ζυμάρι”…

Υ.Γ.: Το όνομα Αντιγόνη που χρησιμοποιεί, δεν είναι τυχαίο, διότι βγαίνει από τις λέξεις “αντί + γόνος”, τουτέστιν αυτός ή αυτή που αντιτίθεται στους γεννήτορές του. Στην προκειμένη περίπτωση ο ρόλος του φαίνεται να τίθεται ενάντια σε όλο το ανθρώπινο γένος…

 

ΠΗΓΗ