Άμεση η αντίδραση της Ουγγαρίας

Σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. η λίστα που διέρρευσε η DC Leaks από την οργάνωση «Ανοιχτή Κοινωνία» (Open Society) του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, στο οποίο παρουσιάζεται λίστα με 226 Ευρωβουλευτές που η οργάνωση θεωρεί «αξιόπιστους συμμάχους». 

Ανάμεσα στα ονόματα που παρουσιάζονται, αναφέρονται και πολιτικοί “βαρέων βαρών” όπως ο Μάρτιν Σουλτς, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ. Η οργάνωση του Σόρος φαίνεται να έχει διεισδύσει σε όλα τα εκτελεστικά και επικουρικά όργανα της Ένωσης, σε επιτροπές, αλλά και στην Ευρωβουλη, με 226 Ευρωβουλευτές από όλες τις κομματικές παρατάξεις.

Μέχρι στιγμής, η μόνη κυβέρνηση που έχει αντιδράσει επίσημα σε αυτή τη διαρροή είναι η Ουγγαρία, με τον Ούγγρο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ζόλταν Κοβάτς, να δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης, προσθέτοντας το ερώτημα πώς ο Τζορτζ Σόρος μπορεί και συναντά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κεκλεισμένων των θυρών δίχως να γίνεται γνωστό το θέμα συζήτησης και τόνισε ότι οι θέσεις της ΕΕ για τους μετανάστες είναι ίδιες με της «Ανοιχτής Κοινωνίας».

Για την ουγγρική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ορμπάν, οι ισχυρισμοί περί επιρροής του Σόρος στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ, που ακούγονταν και κατακρίνονταν ως «θεωρίες συνωμοσίας», πρέπει να ειδωθούν με νέα ματιά μετά την αποκάλυψη των εγγράφων της «Ανοιχτής Κοινωνίας».

 

ΠΗΓΗ