Σε συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου, αναφορικά με την καμπάνια μίσους που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα κατά όσων εμπορεύονται και καταναλώνουν κρέας, ενημερωθήκαμε για νέο περιστατικό στο Κέντρο της Αθήνας, ειρηνικό βέβαια καθώς έλαβε χώρα υπό το φως του ήλιου!

Το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε καταναλωτές, τουρίστες και περαστικούς, εμφανίστηκαν οι «Anonymous for the Voiceless», μια οργάνωση των δικαιωμάτων των ζώων που ειδικεύεται στον ακτιβισμό δρόμου.

Φορούσαν φυσικά την χαρακτηριστική μάσκα του κινήματος, το οποίο έχει ως σήμα τον (παγκόσμιο;) ηγέτη-ερωτηματικό!

Η οργάνωση ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο τον Απρίλη του 2016 στην Αυστραλία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε παγκόσμιο βεληνεκές.

Την Κυριακή οι Anonymous έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν δράσεις σε άλλες 194 πόλεις.

Προβάλλοντας εικόνες σε σχέσεις με ζώα «εκτροφής» ζητούν την εκούσια στροφή σε έναν vegan τρόπο ζωής και ζητούν την απόλυτη κατάργηση της παραγωγής και κατανάλωσης κρέατος.

Άραγε συμβάλλουν και αυτοί στην απαγόρευση του κρέατος, προκειμένου να αντικατασταθεί από γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Το ίδιο θα γίνει αργότερα και με τα λαχανικά; Ποιος θα αναλάβει την διατροφή των ανθρώπων; Θα απαγορευτούν ακόμα και τα οικόσιτα ζώα;

 

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ