Με τρόπο έντεχνο και ύπουλο δίνεται χτύπημα στην οικογένεια και μέσω της οικονομίας.

Ωστόσο, έχει να κάνει με την επιλογή των ίδιων των μελών της.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και οδηγεί τα ζευγάρια στα γραφεία των δικηγόρων.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αρχικά χωρίζουν για τα μάτια της Εφορίας, με το Κράτος να αναλαμβάνει τον ρόλο του πατέρα.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η είδηση πως τα διαζύγια για οικονομικούς λόγους έχουν γίνει μόδα.

Τα ζευγάρια χωρίζουν στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την Εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ ή στο ηλεκτρικό ρεύμα!!!

Απίστευτο και όμως συμβαίνει στην διπλανή μας πόρτα!

Τα εικονικά ή λευκά διαζύγια ανθούν κυρίως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας, που επιβαρύνονται με υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και χρωστούν μεγάλα ποσά σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το διαζύγιο ουσιαστικά απαλλάσσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, γλιτώνει από το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Όπως είναι φυσικό, μετά το διαζύγιο οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις και κατά αυτό τον τρόπο το οικογενειακό εισόδημα σπάει στα δύο.

Η σύζυγος συνήθως αναλαμβάνει, σε μια τέτοια περίπτωση, την επιμέλεια των παιδιών, και εμφανίζεται στην φορολογική δήλωση να προστατεύει ένα ή δύο παιδιά και να έχει χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα!!!

Έτσι, αποκτά πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα, ακόμα και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο κυνηγούν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Το Κράτος αναλαμβάνει τον ρόλο του πατέρα, προκειμένου να θρέψει τα Ελληνόπουλα και άρα να τα χειραγωγήσει και σε θέματα Παιδείας.

Πέραν τούτου απολαμβάνει εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και στον ΕΝΦΙΑ.

Είναι ανείπωτο αυτό που εξαπλώνεται στην χώρα μας. Μέρα με την μέρα τα πράγματα οδηγούνται στον βούρκο με τους πολίτες να κυνηγούν τα επιδόματα και τις παροχές της κυβέρνηση, με κάθε τρόπο, ακόμα και με εικονικά διαζύγια.

Όρεξη αλλά και περιβάλλον για στήσιμο εργασίας δεν υπάρχει, με την υπερφορολογήσh να καθιστά μια τέτοια προοπτική απαγορευτική!

Του Κίμωνα Χαραλάμπους