Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση

Βλέπετε με πόση συνέπεια καταλήγει στην κορυφή της εξουσίας …η «αφρόκρεμα» του «ήθους» και της «τιμιότητας»; Η Συμβολαιογράφος …φαίνεται να ξέχασε να καταθέσει 500.000 ευρώ στο κράτος. Το θέμα είναι …γιατί κανένας από το κράτος δεν το πρόσεξε;

Αυτό το κράτος που επινοεί φόρους σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ εισοδήματα και επιβάλλει πρόστιμα και προσαυξήσεις στους φόρους αυτούς …πως γίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι του λείπουν τέτοια τεράστια ΥΠΑΡΚΤΑ ποσά από τα ταμεία; Είναι που η τεχνολογία αργεί να φτάσει εκεί που πέφτει μεγάλο φαγοπότι από το σύστημα.

Με τέτοιο «φιλοδώρημα» είναι δυνατόν να μην παρακαλούσε να γίνονται πλειστηριασμοί; 

Πηγή: Αθήνα 9.84

 

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκεται η πρόεδρος των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά, ύστερα από ποινική δίωξη που παρήγγειλε σε βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς.

Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ποσό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται να επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα, η ίδια ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.
Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος 5ετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές.

Νewsroom Aθήνα 9.84 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ας θυμηθούμε τι συνέβη:

Πηγή: Voria.gr

Η Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση κάνει λόγο για όχλο που την προπηλάκισε. «Εάν δεν με φυγάδευαν οι αστυνομικοί, θα έπεφτα θύμα επίθεσης», τόνισε.

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχθηκε από τους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση.

Περίπου 100 άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου όπου διενεργούνταν ο πλειστηριασμός αγροτεμαχίου στον Χορτιάτη και κινήθηκαν προς την έδρα, με αποτέλεσμα η συμβολαιογράφος να φυγαδευτεί (δείτε παρακάτω τα βίντεο με τα επεισόδια).

«Επρόκειτο για έναν όχλο που πήγε να με λιντσάρει. Ανέβηκαν στην έδρα και με έβριζαν. Εάν δεν με φυγάδευαν οι αστυνομικοί, θα με χτυπούσαν. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο», τόνισε στη Voria.gr η κ. Χρουσαλά-Μπιλίση.

Η ίδια καταγγέλλει τη συμμετοχή δικηγόρων στη διαδήλωση, ενώ σημειώνει πως η διαδικασία ήταν απολύτως νόμιμη. «Κατατέθηκε αίτημα στον σύλλογο συμβολαιογράφων για τη διενέργεια πλειστηριασμού ενός οικοπέδου στον Χορτιάτη και το αίτημα εγκρίθηκε. Άλλωστε, δεν επρόκειτο για κατοικία. Τους έδειξα (σσ στους διαδηλωτές) τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά ήταν αποφασισμένοι να σταματήσουν πάσει θυσία τη διαδικασία», επεσήμανε.

 

ΠΗΓΗ