Στις πόρτες των περισσότερων ψυγείων υπάρχει η θήκη για τη συντήρηση των αυγών.
Οι ειδικοί ωστόσο, επισημαίνουν ότι τα αυγά δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε αυτό το μέρος του ψυγείου.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι εκτίθενται σε εναλλαγές θερμοκρασίας, λόγω του γεγονότος ότι ανοιγοκλείνουμε διαρκώς την πόρτα του ψυγείου.
Όπως υποστηρίζει η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake στην εφημερίδα “The Sun” αυτές οι εναλλαγές κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα.
«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το που πρέπει να τα αποθηκεύουμε, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στο ράφι», λέει η Lake.
«Οι περισσότεροι συμφωνούν ωστόσο, ότι πρέπει να φυλάμε τα αυγά στο ψυγείο, αλλά όχι στις αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».
Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους (παρότι στην Ευρώπη είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου), και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου.
Επίσης, είναι προτιμότερο να τα κρατάμε στη συσκευασία τους, για να τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.
Διαβάστε επίσης:
Τρόφιμα: Πόση ώρα μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου