Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 από την χώρα του έχει ολοκληρωθεί και μένουν μόνον οι λεπτομέρειες. Αυτή η κίνηση των Τούρκων από πολλούς δυτικούς της συμμάχους θεωρήθηκε προσβλητική και κάποιοι άλλοι εκφράζουν αντιρρήσεις αν θα μπορούν να ενταχθούν οι πύραυλοι αυτοί στην αμυντική δομή του ΝΑΤΟ λόγω διαφορετικής τεχνολογίας.
Ο Τούρκος υπουργός δηλώνει ότι η χώρα του βρίσκεται σε προκαταρκτική συμφωνία με την κοινοπραξία EUROSAM για να αποκτηθεί αυτή η τεχνολογία και να χρησιμοποιεί η χώρα του δικές της πηγές για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αναφερόμενος σε ένα γαλλο-ιταλικό αμυντικό πρόγραμμα. Η Τουρκία έχει κατά νου και ένα άλλο μεγαλόπνοο σχέδιο, την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου δίπλα στα ελληνικά νησιά.

Πέρα όμως από τις διαφωνίες που εκφράζουν για τεχνικούς λόγους, κυρίως στρατηγοί του ΝΑΤΟ για τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά και γιατί αγοράστηκαν όπλα από χώρα εκτός συμμαχίας, παρατηρούμε ότι η Τουρκία έχει αναθερμάνει τις σχέσεις της με την Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και τα αντίποινα των Ρώσων. Φυσικά εμείς γνωρίζουμε και το έχουμε γράψει και πει ότι μεταξύ των κρατών δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες αλλά αιώνια συμφέροντα.
Τώρα που η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ το αντίπαλο δέος της, η Ρωσία θα κάνει ότι μπορεί για να την προσεταιριστεί εξοπλίζοντάς την με όπλα που γνωρίζει ότι εκτός από τους Κούρδους ή άλλους γείτονές της μπορούν να χτυπήσουν και την «ομόδοξη και αδελφή χώρα Ελλάδα».
Αυτό να το βλέπουν όχι μόνον αυτοί που τελευταία εκφράζουν την απόλυτη και μεγάλη τους αγάπη προς τους Ρώσους, μιλάμε για απλό κόσμο, και τους βλέπουν με την φαντασία τους να προελαύνουν στην Κωνσταντινούπολη και να μας παραδίδουν τα κλειδιά της, αλλά και οι πολιτικοί αυτοί που είχαν την ονείρωξη ότι με ρωσική οικονομική βοήθεια θα βγούμε από την οικονομική κρίση.
Και βοήθεια δεν πήραμε και από την κρίση δεν βγήκαμε και η ομόδοξη χώρα εξοπλίζει τους προαιώνιους εχθρούς μας. Καλοί είναι οι συναισθηματισμοί αλλά και λίγη Ιστορία δεν βλάπτει. Ποτέ δεν είχαμε ουσιαστική βοήθεια από την Ρωσία όποιο καθεστώς και να είχε….

ΠΗΓΗ