Υιοθετώντας το ιδεολόγημα της νέας τάξης πραγμάτων, σκοπό έχουν να διατηρήσουν τα προνόμια των ολίγων

Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Aπολύτως συντονισμένο με τις επιδιώξεις και τους στόχους των οικονομικών ελίτ, το πολιτικό σύστημα επέτυχε την αποδόμηση των ιδεολογικών, ιστορικών και θρησκευτικών δομών της χώρας, κατορθώνοντας μέσα σε μόλις είκοσι χρόνια να κατασκευάσει μία νέα πολυεθνική και πολυφυλετική πληθυσμιακή οντότητα. Η καθεμία από τις οργανωμένες συντεχνιακές ομάδες εθνικής αποδόμησης είχε και έχει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, ώστε σήμερα να μπορεί να πλουτίζει εις βάρος του λαού, επιτελώντας το καταστροφικό έργο της με αυξανόμενη ένταση.

Καταρχάς, η λειτουργία του εγχώριου πολιτικού συστήματος είναι προβληματική, για τον απλούστατο λόγο ότι η διαχείριση της εξουσίας στις δυτικές δημοκρατίες δεν ασκείται από οικογένειες με τη μορφή «εταιριών διαχείρισης εξουσίας». Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης η πολιτική θεραπεύεται σχεδόν αποκλειστικά από απλούς πολίτες, οι οποίοι αντικαθίστανται από άλλους το πολύ εντός μιας δεκαετίας.

Για να δυνηθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα να αναπαράγει εαυτόν, ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι, αφενός, η προθυμία του να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα άλλων χωρών εις βάρος των εθνικών, ώστε να απολαμβάνει την πολιτική στήριξη των διεθνών κέντρων εξουσίας, και, αφετέρου, να υποβαθμίζει οικονομικά και πνευματικά τον λαό, με αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση της αστικής τάξης. Η οικονομική, πολιτισμική, αισθητική και πνευματική εξαθλίωση, συνεπικουρούμενη και από την πολιτική ενθάρρυνση της εγκληματικότητας, εμπεδώνουν τον φόβο και τη βία στην κοινωνία και καθιστούν ανίκανη την αστική τάξη να αντιδράσει στην υπερφορολόγηση και τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της στις διεθνείς οικονομικές ελίτ. Η σημερινή νέα τάξη πραγμάτων, επικαλούμενη «δημοκρατικές» δομές, επιδιώκει αφενός την πολιτισμική ασυνέχεια μέσω της καλλιέργειας άχρωμων ιδεολογικών συνειδήσεων «πολυφυλετικών δομών», επειδή αυτές υπερφορολογούνται και ληστεύονται αδιαμαρτύρητα. Στον αντίποδα, η πολιτική αρχή του έθνους-κράτους επεδίωξε την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης της αστικής τάξης μέσω της καλλιέργειας της πολιτισμικής συνέχειας του «τόπου» και του «χρόνου».

Η απύθμενος πληθυσμιακή δεξαμενή του Τρίτου Κόσμου σήμερα παρέχει στους πολιτικούς την απαραίτητη κρίσιμη μάζα για τη δημιουργία μιας πολιτείας ετερογενών συνόλων, τα οποία επιδρούν διαλυτικά στην ιδεολογική και οικονομική δομή της εγχώριας αστικής τάξης, λόγω της απαξίωσης της εργασίας μέσω της υπερπροσφοράς εργατικών χειρών και δεξιοτήτων.

Προσπερνώντας το αρνητικό έργο της ανελλήνιστης, διεθνιστικής και παρασιτικής μεγαλοαστικής και τραπεζικής τάξης στην Ελλάδα, η ακόρεστη βουλιμία της οποίας δεν επέτρεψε τη δημιουργία ισχυρών βιομηχανικών δομών, καθώς και τεχνολογικών και επιστημονικών δεξιοτήτων στη χώρα μας, η πλειοψηφία της συντεχνίας των «διανοουμένων» είναι απολύτως εξαρτώμενη από την εξουσία και τις οικονομικές ελίτ μέσω της συμμετοχής της στα «ερευνητικά προγράμματα», την παροχή υπηρεσιών στις ΜΚΟ και στο κράτος με την ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του ιδεολόγου, ώστε η διανόηση σήμερα να είναι μόνο επάγγελμα, επεσήμανε ο Κ. Τσουκαλάς.

Η μεθοδευμένη αποδόμηση του εθνικού ιδεολογικού υποβάθρου της αστικής τάξης από το αφειδώς αμειβόμενο «πνευματικό» σύστημα έχει αντικατασταθεί από ένα θολό μείγμα ιδεολογημάτων διαχείρισης «δημοκρατικής» εξουσίας «ελέω Θεού» και «διεθνισμού», με σκοπό τη συντεχνιακή αυτοεξυπηρέτηση.

Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης της χώρας αποτελεί καθήκον των διανοουμένων σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ανυπαρξία του όμως στην Ελλάδα όχι μόνο αφανίζει τη μεσαία τάξη, αλλά αποδεικνύει την καταστροφική και σκοτεινή φύση του «πνευματικού» κόσμου της, που υιοθετώντας το ιδεολόγημα της νέας τάξης πραγμάτων σκοπό έχει να διατηρήσει τα προνόμια των ολίγων εις βάρος των πολλών, με όχημα το νέο ιδεολογικό σχήμα της παγκοσμιοποίησης και της πολυφυλετικής κοινωνίας.

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Πηγή:http://www.dimokratianews.gr