Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, υπάρχει ένα σημαντικό θέμα, αυτό της κατάργησης της Σαρίας στην Θράκη.

Ο ισλαμικός νόμος της Σαιρίας είναι, αν μη τι άλλο, βάρβαρος, ωστόσο αν απομονώσουμε το θέμα της Θράκης, οι αιτίες κατάργησής του, ενδεχόμενα, κρύβουν κάτι άλλο.

Ο τρόπος που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή για ελεύθερη επιλογή δικαιοταξίας των μουσουλμάνων της Θράκης προκαλεί έντονες ανησυχίες σε μέσα ενημέρωσης της ακριτικής μας περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζεται από την «Ελεύθερη Θράκη», η ρύθμιση θα είναι διατυπωμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε στην πραγματικότητα, θα καταργεί την σαρία και άρα θα καταργεί και τις δικαστικές αρμοδιότητες των νόμιμων μουφτήδων!

Τι σημαίνει αυτό και γιατί έχει τεράστια εθνική σημασία;

Σε περίπτωση που αφαιρεθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες των νόμιμων μουφτήδων, τους οποίους ορίζει το ελληνικό κράτος, τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης των ψευτομουφτήδων, οι οποίοι καθοδηγούνται από την Άγκυρα.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως στην Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Αυτή αποτελείται από ελληνογενείς πομάκους, ρομά, «μαύρους Έλληνες» και τουρκόφρωνες.

Στόχος των ψευτομουφτήδων είναι να επικρατήσει η άποψη πως δεν υφίσταται μουσουλμανική μειονότητα αλλά τουρκική, διαγράφοντας την παρουσία των υπολοίπων είτε εκτουρκίζοντας πολλούς από αυτούς.

Άραγε σε περίπτωση κατάργησης των δικαστικών αρμοδιοτήτων των νόμιμων ιμάμηδων, που θα υπαχθούν οι 240 ιμάμηδες που διορίστηκαν στα τζαμιά από το υπουργείο Παιδείας;

Με λίγα λόγια, ποιος θα ελέγχει τα τζαμιά στην Θράκη;

Το ελληνικό Κράτος ή η Άγκυρα;

Η Τουρκία πάντως επιθυμεί διακαώς την νομιμοποίηση των ψευτομουφτήδων, την ώρα που έπεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Τυχόν νομιμοποίηση των ψευτομουφτήδων, διά της κατάργησης της σαρίας, θα δώσει άπλετους ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ από την μειονότητα.

Θα παραδώσουμε κυριαρχία στην Θράκη;

Κατά της εφαρμογής της Σαρίας έχει ταχθεί, όλως τυχαίως,  ο Χουσεΐν Ζειμπέκ, τουρκόφρων βουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ονειρεύεται «ανεξάρτητη δυτική Θράκη».