200 άνδρες θα αναπτυχθούν για την ανάκτηση της επαρχίας του Idlib.Την ίδια στιγμή ο Trump αποσύρει 400 πεζοναύτες. Mόσχα και Κάιρο προσανατολίζονται για μια ρωσική βάση στην Αίγυπτο. Οι 2 κινέζικες μονάδες έχουν εκπαιδευθεί για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.Αυτές αποκαλούνται Τίγρεις της Σιβηρίας και Τίγρεις της Νύχτας. Οι κινέζοι έρχονται,οι αμερικάνοι μειώνονται και ίσως και οι ρώσοι (που βέβαια θέλουν να πάνε στην Αίγυπτο). Η καινοτομία είναι η άφιξη των ειδικών δυνάμεων της Κίνας , 2 μονάδων εκπαιδευμένων για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Η παρέμβαση είναι ηθελημένη από τον Bachar al-Assad προσωπικά που έστειλε την ειδική σύμβουλό του Bouthaina Shaaban στο Πεκίνο.

Χθες το Υπ.Άμυνας έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη των κινέζικων ειδικών δυνάμεων.Την εξέλιξη αυτή παρουσιάζουν τόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα αλλά είναι ομοίως επιβεβαιωμένη και από την »αντιπολίτευση » όπως το Al-Arabi al-Jadid.
Μετά την ήττα της Isis στ΄Ανατολικά ο Assad θέλει τώρα ν΄ανακτήσει την επαρχία του Idlib, άντρο τρομοκρατών που σχετίζονται με την Al-Qaïda.
Μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό « Κόμμα του Turkestan », που αποτελείται από τρομοκράτες ουιγούρους κινέζους μουσουλμάνους με τούρκικη καταγωγή.

Αυτοί έχουν εγκατασταθεί στα βουνά της Λαττάκεια και του Idlib είναι εκεί με τις οικογένειές τους.

Στη Μ. Ανατολή που είναι σε αναδόμηση η Μόσχα συνεχίζει να είναι ένας πρωταγωνιστής.Ο Sergei Shoigu, έφθασε στο Κάιρο για την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας. Συνάντησε τον συμπατριώτη του Sedki Sobhi και τον Abdel Fatah al-Sisi.
Ο σκοπός των ρώσων ακόμη πιο μυστικός είναι ν΄ανοίξουν ξανά τη ναυτική βάση τους στο Sidi Barrani, πλησίον των συνόρων με τη Λιβύη που είναι κλειστή μετά την ρήξη μεταξύ της Αιγύπτου και της ΕΣΣΔ στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

ΠΗΓΗ