Αρχική Οικονομία Πάτρα: Αντιδρούν στις τρεις Κυριακές των γιορτών οι εμπορουπάλληλοι

Πάτρα: Αντιδρούν στις τρεις Κυριακές των γιορτών οι εμπορουπάλληλοι

Στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα σκοπεύουν να ανοίξουν και τις τρεις φορές

“Βράζουν” οι εμπορουπάλληλοι της Πάτρας για το άνοιγμα των καταστημάτων φέτος για τρεις Κυριακές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και αποφάσισε να προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων για τρεις Κυριακές κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, την Κυριακή στις 17 Δεκεμβρίου, στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 του μήνα.

Το γεγονός όμως αυτό δεν άρεσε καθόλου σε όλες τις παρατάξεις των Εμπορουπαλλήλων της Πάτρας που είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις, καλώντας τους συναδέλφους τους σε κινητοποιήσεις.

Οι εμπορουπάλληλοι θεωρούν ότι ήδη, με βάση ορισμένα ξενόφερτα έθιμα της αγοράς (βλέπε Black Friday) έχουν καταπατηθεί οι συμβάσεις εργασίας και το ωράριο τους και ότι όσο δεν κάνουν κάτι, τόσο θα γίνονται τα πράγματα χειρότερα για αυτούς.

Πάντως, από την στιγμή που βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο και με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες έμποροι, έχουν ποντάρει στις γιορτές, μήπως και καλύψουν την ζημιά των προηγούμενων μηνών, είναι σίγουρο ότι τα καταστήματα τουλάχιστον στο κέντρο της Πάτρας θα ανοίξουν, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις.

ΠΗΓΗ