Φωτιές άναψε πάστορας της Αγγλικανικής εκκλησίας στην Βρετανία

όταν παρότρυνε τους πιστούς να προσευχηθούν να γίνει ο μικρός πρίγκηπας Γεώργιος ομοφυλόφιλος, προκειμένου να καταστήσει την Εκκλησία της Αγγλίας πιο φιλική στους γκέι.

Ο Kelvin Holdsworth πάστορας στον Καθεδρικού Ναού της Αγίας Μαρίας στη Γλασκώβη, έκανε την αμφιλεγόμενη δήλωση για τον τετράχρονο πρίγκιπα, ο οποίος είναι τρίτος στην γραμμή του θρόνου της Αγγλίας, σε μια ηλεκτρονική επιστολή του σχετικά με την ένταξη των LGBTQ στην εκκλησία της Αγγλίας.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική του επιστολή:

“Αν οι άνθρωποι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία με αυτόν τον τρόπο, που κάνουν στην Αγγλία έχουν μια άλλη επιλογή, η οποία είναι να προσεύχονται κατ’ ιδίαν από καρδιάς (ή δημόσια αν τολμούν) για να ευλογήσει ο Κύριος τον πρίγκιπα Τζωρτζ με μια αγάπη, όταν μεγαλώσει, για ένα καλό νεαρό κύριο.”

“Ένας βασιλικός γάμος θα μπορούσε να τακτοποιήσει τα πράγματα αξιοθαύμαστα εύκολα, αν και ίσως χρειαστεί να περιμένουμε 25 χρόνια για να συμβεί αυτό”, σημειώνει. “Ποιος ξέρει εάν αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο γρήγορα, από ό, τι θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν με άλλα μέσα;”

Τα σχόλια του Holdsworth καταδικάστηκαν γρήγορα από πολλούς χριστιανούς.

Ένας πρώην εφημέριος της βασίλισσας, ο Αιδεσ. Gavin Ashenden, χαρακτήρισε τα σχόλια ως «άσχημα» και «βαθιά αντιχριστιανικά» και είπε ότι η προσευχή ήταν το «θεολογικό ισοδύναμο της κατάρας της κακής νεράιδας σε ένα από τα παραμύθια».

«Για να προσευχηθούμε για τον Πρίγκιπα Γεώργιο να μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο, ιδιαίτερα όταν μέρος της προσδοκίας που θα κληρονομήσει είναι να παράγει έναν βιολογικό κληρονόμο με μια γυναίκα που αγαπά, είναι να προσευχόμαστε με τρόπο που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει και να υπονομεύσει το συνταγματικό και προσωπικό του ρόλο ,” είπε.

Ενώ η Εκκλησία της Αγγλίας έχει κάνει τους τελευταίους μήνες κινήσεις για να φιλοξενήσει ομοφυλόφιλα ζευγάρια και ανθρώπους τρανσέξουαλ, εξακολουθεί να μην διαθέτει υπηρεσίες γάμου για ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Τον Ιούνιο, η Επισκοπική Εκκλησία της Σκοτίας, η οποία είναι μέλος της Αγγλικανικής Κοινωνίας, ανακοίνωσε ότι επιτρέπει γάμους ομοφυλοφίλων μετά την ψήφιση της συνόδου της για την τροποποίηση του κανόνα περί γάμου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων Religion, ο Αιδεσ. Holdsworth ήταν ο πρώτος γράφτηκε για να διοργανώσει γάμους του ιδίου φύλου.

ΠΗΓΗ