Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:25′

Υλικά

    • 200γρ. τρυφερά παντζαρόφυλλα
    • 2 αγκινάρες καλά καθαρισμένες και περασμένες από λεμόνι
    • 1 σελινόριζα καλά καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους

Για το dressing:

  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 κουτ. σούπας χυμό φρέσκου ροδιού
  • 2/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε μισό λίτρο νερό καλά αλατισμένο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τους κύβους της σελινόριζας και βράζετε για 7-10 λεπτά. Σουρώνετε τα υλικά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατελίτσα.

Πλένετε, στεγνώνετε τα παντζαρόφυλλα και τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια όπως το μαρούλι. Βάζετε τα κομμένα παντζαρόφυλλα σε μια σαλατιέρα και από πάνω βάζετε τις αγκινάρες και τις σελινόριζες. Ανακατεύετε τα υλικά με ένα πιρούνι. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκου ροδιού, το ξίδι και το πετιμέζι. Ρίχνετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές, και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.

ΠΗΓΗ