Το ότι ο σταυρός ως το κυριότερο σύμβολο της απανταχού χριστιανοσύνης ενοχλεί πολλούς, είναι ηλίου φαεινότερον. Όταν ωστόσο προκλητικά περιστατικά πληθαίνουν ακόμη και σε παραδοσιακά “ανεκτικές και δημοκρατικές” χώρες, τότε η κατάσταση σοβαρεύει επικίνδυνα, με μεγαλύτερα θύματα τους ίδιους τους Χριστιανούς.

Η είδηση που θα διαβάσετε θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων -και όχι μόνο- μιας και σχεδόν όλες οι περιοχές φιλοξενούν πλέον έναν ικανό αριθμό μεταναστών.

Πρόκειται για το Μιλάνο της Ιταλίας, μία πόλη η οποία λάμπει τις γιορτινές αυτές μέρες και γίνεται πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το Ισλάμ ωστόσο δεν φαίνεται να κάνει διακρίσεις, καθώς λίγο έλειψε ένας πιστός του Αλλάχ να αφαιρέσει τον φωτεινό σταυρό που κοσμεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μία από τις μεγαλύτερες πλατείες του Μιλάνο, την Piazza Duca d’Aosta.

Ο λόγος για το εικονιζόμενο μεγαλεπήβολο δέντρο με τον φωτεινό σταυρό στην κορυφή του:

Ένας 21χρονος άντρας από τη Γκάμπια πιάστηκε επ’αυτοφόρω να ανεβαίνει στο δέντρο προκειμένου , όπως ομολόγησε αργότερα, να κατεβάσει τον “κακό” σταυρό! Εν τέλει περαστικοί και δυνάμεις της ασφάλειας τον κατέβασαν και λίγο αργότερα συνελήφθη.

Μάλιστα ο ίδιος , όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα των αστυνομικών, είχε λάβει κάρτα διαμονής στην Ιταλία και μάλιστα του είχε χορηγηθεί και ειδική άδεια “μόνιμου κατοίκου” στο Μιλάνο. Το παράδοξο είναι πως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και όχι στην φυλακή ή κάποιο κρατητήριο, με τις αρχές να τον θεωρούν «ψυχολογικά διαταραγμένο»!

Εν τέλει πολλά ιταλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως ο 21χρονος μουσουλμάνος μετανάστης είπε στους αστυνομικούς πως το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο «είχε κάτι που δεν ήταν καλό».

Για τον ίδιο -όπως και για την μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων μεταναστών- ο λόγος είναι συγκεκριμένα ο σταυρός, ο οποίος ενοχλεί και από ότι φαίνεται και πάρα πολύ μάλιστα. 

Εμείς απλά ελπίζουμε να πρόκειται για περιστατικά μεμονωμένα, που ποτέ δεν θα “τύχει” να δούμε στην Ελλάδα…

 

ΠΗΓΗ