H Lady Gaga με τους Μετάλικα στη σκηνή
Πέντε βραβεία για την Αντέλ
Πέντε βραβεία για την Αντέλ | Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Φορώντας ένα καταπράσινο φόρεμα η Αντέλ σάρωσε τα βραβεία για Αλμπουμ της Χρονιάς, Καλύτερο Ποπ Δίσκο για το «25» και Καλύτερη Ποπ Εμφάνιση, Ηχογράφηση και Τραγούδι της Χρονιάς για το κομμάτι της «Hello».

Φαίνεται, δε, πως για τη Βρετανή τραγουδίστρια ήταν η βραδιά της συγγνώμης. Αφού απολογήθηκε γιατί έχασε τα λόγια της κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στον Τζορτζ Μάικλ, ανέβηκε για να παραλάβει το βραβείο του Αλμπουμ της Χρονιάς και απευθυνόμενη στην «αντίπαλό» της Μπιγιονσέ είπε:

«Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το βραβείο, γιατί για μένα το ‘‘Lemonade’’ ήταν ένα μνημειώδες άλμπουμ», είπε και κατασυγκινημένη συνέχισε: «Ολοι εμείς οι καλλιτέχνες εδώ σε λατρεύουμε. Είσαι το φως μας. Ο τρόπος που κάνεις τους μαύρους φίλους μου να αισθάνονται, είναι ενθαρρυντικός. Είσαι η δύναμή τους και ο λόγος που καταφέρνουν να μένουν όρθιοι. Σ’ αγαπώ. Πάντα σε αγαπούσα και πάντα θα σε αγαπώ».

Από τη μεριά της η Μπιγιονσέ για να ανέβει στη σκηνή αποχωρίστηκε το κατακόκκινο αποκαλυπτικό της φόρεμα, περιορίστηκε σε ένα χρυσό μπικίνι και μερικές διαφάνειες και με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα τραγούδησε για τη γυναικεία φύση: «Θυμάστε να είστε γυναίκες; Νιώθετε ευγνωμοσύνη;», είπε ξεκινώντας.

Δύο βραβεία για την Μπιγιονσέ
Δύο βραβεία για την Μπιγιονσέ | Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της βραδιάς και αυτή που συνεργάτες του μεγάλου απόντος Ντέιβιντ Μπάουι παραλάμβαναν για λογαριασμό του πέντε Γκράμι – μεταξύ αυτών και Καλύτερου Ροκ Τραγουδιού κι Εναλλακτικού Αλμπουμ για το «Blackstar», τον δίσκο που μας άφησε παρακαταθήκη. Την ίδια στιγμή ο γιος του, Ντάνκαν Τζόουνς, έγραφε στο τουίτερ του: «Είμαι περήφανος για σένα, μπαμπά!».

Κατά τα άλλα, την 59η τελετή θα τη θυμόμαστε για τις γενναίες δόσεις γυμνού και τη σύμπραξη επί σκηνής της Lady Gaga με τους Μετάλικα, την Τζένιφερ Λόπεζ που δανειζόμενη τα λόγια τής Τόνι Μόρισον (μετά την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους) είπε ότι «σε αυτή την ιστορική στιγμή, οι φωνές μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ», το πορτοκαλί μπουστάκι και τη μακριά, κοριτσίστικη, μαύρη φούστα της Ριάνα, τα «γαλλικά» του χιπχόπερ Busta Rhymes (ευχαρίστησε τον «πορτοκαλί πρόεδρο για τη διαιώνιση του κακού στις Ηνωμένες Πολιτείες»), την Κέιτι Πέρι που ερμήνευσε ζωντανά το «Chained to the Rhythm», έναν φόρο τιμής στη Χίλαρι Κλίντον, την παράκληση της διεμφυλικής Λαβέρν Κοξ να μην ξεχνάμε την υπόθεση του τρανσέξουαλ μαθητή Γκάβιν Γκριμ που κατέληξε σε δικαστική διαμάχη, τη μοναδική παραφωνία της Τζόι Βίλα που εμφανίστηκε με μακριά τουαλέτα στην οποία αναγραφόταν το σύνθημα της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again».

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ