Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ πόλεμος» γίνεται στο Αιγαίο! Πολύχρονος, διαρκής και αιματηρός, μας έχει κοστίσει πανάκριβα. 55.879 τουρκικά αεροσκάφη έχουν κάνει 32.104 παραβιάσεις, από τις οποίες 1.817 ήταν πάνω από ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ, τα οποία απαντούν με τον πιο πειστικό τρόπο σε όλους όσοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας αναρωτιούνται γιατί εξοπλίζονται οι χρεοκοπημένοι Έλληνες.
Τα στοιχεία του ΓΕΑ αφορούν στο 1987, όταν είχαμε τη μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου, και συγκεντρωτικά στο χρονικό διάστημα από το 1995 έως το 2016. Οι αριθμοί που έχουν καταγραφεί από το ΓΕΑ πραγματικά τρομάζουν. Μπορεί να έχουμε «εθιστεί» στο φαινόμενο των παραβιάσεων στο Αιγαίο, που ξεκίνησε το 1974, αλλά, όταν γίνεται η… πρόσθεση, το αποτέλεσμα είναι εφιαλτικό. Με αυτούς τους αριθμούς, που αποτελούν μέρος της ενημέρωσης που έγινε από το ΓΕΑ προς την πολιτική ηγεσία, απαντούν από το ΥΠΕΘΑ στα δημοσιεύματα «τύπου “Bild», η οποία έγραψε για τους «χρεοκοπημένους που αγοράζουν όπλα με τα λεφτά μας», αλλά και για τις ενστάσεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό της χώρας, όπως αυτή του Νίκου Φίλη.
Τα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, που αποτυπώνονται στον σχετικό πίνακα, έχουν ενδιαφέρον και για τις εμπλοκές αλλά και για το πόσα από τα τουρκικά αεροσκάφη των Τούρκων εισέρχονται οπλισμένα στο Αιγαίο. Αυτός ο πολύχρονος «πόλεμος» στο Αιγαίο έχει, πρώτα από όλα, απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Και από την Ελλάδα και από την Τουρκία. Είναι όμως και εξοντωτικός σε ό,τι έχει να κάνει με την ελληνική οικονομία. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά μέσο όρο η μία ώρα πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ. Κάθε αποστολή αναγνώρισης, αναχαίτισης και πιθανόν εμπλοκής δύσκολα διαρκεί κάτω από μία ώρα. Συνεπώς, είναι κατανοητό ότι με 55.879 αεροσκάφη στο Αιγαίο το κόστος που έχει πληρώσει η Ελλάδα είναι απλώς… απροσδιόριστο! Πολύ περισσότερο αν η Π.Α. υπολογίσει το κόστος των παραβιάσεων από το 1974, όταν ξεκίνησαν αυτό το επικίνδυνο και ακριβό παιχνίδι οι Τούρκοι.
Βίτσας για τα F-16
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον Real FM, αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό των F-16 είπε: «Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια επιβάρυνση, αλλά στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος, που ήδη περιέχεται στον Προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω».
Όπως και να΄χει, ακόμη και το «φθηνότερο πακέτο» αναβάθμισης, αν επιλέξουμε το κόστος, θα φθάσει το 1,2 δισ. δολάρια. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα διαρκέσει επτά χρόνια και θα αποπληρωθεί σε «δόσεις».
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-17/02/2017-Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ)
Πηγή: http://staratalogia.blogspot.gr