Η Intel αποκάλυψε επεξεργαστές 8ης γενιάς με κάρτες γραφικών AMD Radeon RX Vega M.

Στο CES 2018, η Intel παρουσίασε την 8η γενιά επεξεργαστών 2 σε 1 που θα τροφοδοτούν notebooks και μίνι υπολογιστές. Τα νέα μοντέλα επεξεργαστών διαθέτουν επίσης γραφικά Radeon RX Vega M της AMD που στοχεύουν να ευχαριστήσουν τους λάτρεις των παιχνιδιών και των VR.

Οι επεξεργαστές θα διατίθενται στο ευρύ κοινό σε δύο παραλλαγές και θα επιτρέψουν στους λεπτότερους και ελαφρύτερους φορητούς υπολογιστές να απολαύσουν τα γραφικά της AMD.

Η HP και η Dell είναι από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν να υιοθετούν το 2 σε 1 νέο επεξεργαστή της Intel. Οι επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν σε δύο διαμορφώσεις – η πρώτη θα είναι με 8th Gen Intel Core επεξεργαστή με Radeon RX Vega M GL Graphics (συνολική ισχύς 65W) και η δεύτερη με επεξεργαστή 8th Gen Intel Core με Radeon RX Vega M GH Graphics (συνολική ισχύς 100W).

Η παραλλαγή GL με χαμηλότερη ταχύτητα ρολογιού θα συνοδεύεται από επεξεργαστές 8ης γενιάς Core i5 και i7, ενώ η παραλλαγή GH θα συνοδεύεται από επεξεργαστή i7.

Η δημιουργία του νέου τσιπ H-series είναι η τετραπύρηνη, με γραφικά Radeon RX Vega M και τα 4GB αποκλειστικού HBM2, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) της Intel. Με βάση τις δοκιμές αναφοράς, το νεώτερο τσιπ θα προσφέρει 1,6 φορές μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με το παλαιότερο σύστημα. Επίσης, θα προσφέρει 42% ταχύτερη δημιουργία περιεχομένου στο Adobe Premiere Pro. Αυτό που αποκαλύπτουν ουσιαστικά οι δοκιμές είναι ότι οι παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών θα δουν 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 1080p στα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια.

Πηγή: https://texnologia.net/