Για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για το Σκοπιανό, κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Real News.

Ο τότε πρωθυπουργός της χώρας είχε πει «όχι» το 2008 στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία», παρουσία των Αμερικανών. Αυτό σε συνδυασμό με την προσέγγιση που επιχειρήθηκε με την Ρωσία του Πούτιν οδήγησε, μετά πολλών βασάνων (πυρκαγιές νωρίτερα, δολοφονία Γρηγορόπουλου, «σκάνδαλα», σχέδιο δολοφονίας κατά του ίδιου που αποκάλυψαν οι ίδιοι οι Ρώσοι κτλ.), την τότε κυβέρνηση εκτός εξουσίας και την είσοδο της Ελλάδας στα καταστροφικά Μνημόνια με την επόμενη κυβέρνηση.

Άλλο ένα από τα αντίποινα ήταν το «κόψιµο» της Ελλάδας από το πρόγραµµα visa – waiver (κατάργηση της βίζας για τους Ελληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ) τον Οκτώβριο του 2008.

Η εφημερίδα επικαλείται αναφορές του πρώην πρωθυπουργού σε συνομιλητές του, αποδίδοντας στον κ. Καραμανλή την δήλωσή: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» σε πρωτοσέλιδό δημοσίευμά της.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επισημαίνει σε συνομιλητές του ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» και ότι «αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», ειδάλλως τα Σκόπια δεν θα σταματήσουν ποτέ τον αλυτρωτισμό τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην παρούσα συγκυρία, η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή (ο οποίος διαχειρίστηκε το ζήτημα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και έθεσε βέτο στην ένταξη των Σκοπιανών στην Δυτική Συμμαχία) αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους