Μόλις χθες μέσα από το el.gr πληροφορηθήκατε για την επιστροφή της μεγάλης κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Δείτε ΕΔΩ), που στην πραγματικότητα πρόκειται για ‘κρίση ταυτότητας’, κάτι που απειλεί άμεσα ακόμη και την ύπαρξή της.

Μία μέρα μετά, ένα από τα μεγαλύτερα τσιράκια της Νέας Τάξης, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής-εμπνευστής του «open societies» (ανοικτές κοινωνίες), Τζορτζ Σόρος, σε νέες του δηλώσεις αποκάλυψε τους φόβους του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Αμερικανο-Ούγγρος δισεκατομμυριούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αντίπαλον δέος των “δημοκρατικών δυνάμεων” στην Ευρώπη που δεν είναι άλλο από την Εθνική Δεξιά, τα κινήματα της οποίας έχουν ήδη αρχίσει να αποκτούν ερείσματα σε πολλές δυτικές χώρες.

Χαρακτηριστικά ο ιδρυτής πολλών ΜΚΟ ανά τον κόσμο και ένας εκ των κορυφαίων πολέμιων του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ σημείωσε:

«Η κατάρρευση της Ε.Ε. βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και αιτία είναι η αναζωπύρωση του εθνικισμού σε πολλές χώρες. Ο εθνικισμός έχει πλέον γίνει η «κυρίαρχη ιδεολογία στον κόσμο», με στόχο την 28μελή Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Ρωσία παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, όντας ένα κράτος βασισμένο στην εθνικιστική πολιτική! ».

Επί της ουσίας ο ίδιος παραδέχεται την αποτυχία του μεγάλου του προγράμματος -με ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα- «open societies», που έχει ως μεγαλεπήβολο στόχο την αναδιανομή του πλούτου, της κοινωνικής συνοχής και των πληθυσμών στον δυτικό κόσμο. 

Στην πραγματικότητα, πέρα από τις δήθεν ανθρωπιστικές διαστάσεις του, το πρόγραμμα αυτό στηριζόμενο σε πολλά “παρακλάδια” ΜΚΟ, συμβάλλει στην τάχιστη κατάρρευση του δυτικού κόσμου και την ουσιαστική εξάλειψη της μεσαίας τάξης. 

Με τα εθνικιστικά κινήματα να “παίρνουν κεφάλι” σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, αντιδρώντας στην εισβολή των ΜΚΟ και των μεταναστών, το παραπάνω σχέδιο της Νέας Τάξης μένει ανολοκλήρωτο. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ουγγαρία, όλως τυχαίως γενέτειρα του Τ.Σόρος, όπου ο συντηρητικός ηγέτης της, Βίκτορ Ορμπάν έχει απαγορεύσει το σύνολο των ΜΚΟ.

Όσο για την…”προφητεία” του δισεκατομμυριούχου για το μέλλον της Ε.Ε., μένει να δούμε κατά πόσο τα εθνικιστικά κινήματα θα γιγαντωθούν σε πολλές χώρες-μέλη, συμπαρασύροντας το ένα μετά το άλλο τα κράτη εκτός της Ένωσης. 

Του Άρη Δημόπουλου

ΠΗΓΗ