Οργή στον κόσμο σχετικά με την χθεσινή στάση των μεγάλων ΜΜΕ, απέναντι στο εθνικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία, αποκρύπτοντας τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν.

Ειδικά η δημόσια τηλεόραση, την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεν μετέδωσε τίποτα.

  • «Αυτό μας έλειπε τώρα, η ΕΡΤ να δείχνει live τους μακεδονομάχους».
  • «Η ΕΡΤ δεν συνδέθηκε να δείξει απευθείας το συλλαλητήριο, με τους χρυσαυγίτες, τους ακροδεξιούς και τους λοιπούς Άνθιμους να διαδηλώνουν με τα λάβαρα και τις σημαίες».
  • «Από πού και ως που η ΕΡΤ πρέπει να δείχνει συλλαλητήρια ακροδεξιών».

Αυτά είναι μερικά από τα λεγόμενα-γραφόμενα δημοσιογράφων και αρθρογράφων της φιλοκυβερνητικής γραμμής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως στο συλλαλητήριο υπήρχαν συγκεκριμένες δυνάμεις, βάζοντας «ταμπέλα» στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που διαδήλωσαν.

Δείτε στο 6.06:

Οι αντιδράσεις πάνω στην όλη αυτή στάση είναι τεράστιες όπως και οι ευθύνες διευθυντών ειδήσεων.

Επικρίσεις και δυσμενή σχόλια δέχθηκαν και τα ιδιωτικά κανάλια, που μόνο ειδησεογραφικά, στα δελτία ειδήσεων, αναφέρθηκαν στο θέμα και μετέδωσαν εικόνες από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ωστόσο, το σφοδρότερο «πυρ» στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ (και ιδίως της… βορειοελλαδίτικης ΕΡΤ3!).

Το Τwitter κατακλύστηκε από αιχμηρά σχόλια (από ειρωνικά μέχρι υβριστικά) για την στάση της δημόσιας τηλεόρασης.

Την μήνιν των σχολιαστών του διαδικτύου, σύμφωνα με το iefimerida, συγκέντρωσε στην πραγματικότητα η ίδια η κυβέρνηση «παραμάγαζο προπαγάνδας της οποίας είναι η κρατική ΕΡΤ!» και στα περισσότερα σχόλια υπογραμμιζόταν η ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση… «ανέβαινε στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου» για το… «μαύρο» στην ΕΡΤ, και σήμερα, επί «δημοκρατίας της πρώτη φορά αριστεράς», εφαρμόζεται μια ακόμη χειρότερη, επειδή είναι στο πλαίσιο αυταρχικής προπαγάνδας, τακτική.

Σε εισαγωγικά βρίσκονται τα σχόλια πολιτών.

Τα πνεύματα, μάλιστα, στα social media οξύνθηκαν όταν το σάιτ της ΕΡΤ έκανε λόγο για «μερικές δεκάδες πολίτες» που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Ακόμα περισσότερη οργή προκαλεί η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην προβεί σε καμιά δημόσια ανακοίνωση αναγνώρισης λάθους.

Στα πρωϊνά πάνελ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τόσο την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «νοσταλγούς της χούντας» για όσους μετείχαν του συλλαλητηρίου, όσο και των ακραίων και υβριστικών σχολίων του γνωστού Πολάκη στο Twitter κατά των Ελλήνων της διαδήλωσης.

Εμείς αναμένουμε εξηγήσεις από όλα τα κανάλια για την διαστρεβλωμένη ή μηδενική κάλυψη του τεράστιου συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη.

Ειδάλλως να βγουν να μας πουν αν είχαν συγκεκριμένη γραμμή πάνω στο θέμα.